Крипто пазарите са известни със своята волатилност. Те имат способността

...
Крипто пазарите са известни със своята волатилност. Те имат способността
Коментари Харесай

3 причини защо крипто цените спадат, но $BTC20 се представя силно

Крипто пазарите са известни със своята волатилност. Те имат способността да трансформират своите посоки и настроения за минути, водени от разнообразни фактори - от регулаторни решения до промяна в инвеститорските настроения.

През последните седмици наблюдавахме несъмнено усилване на пазарите, изключително откакто Ripple реализира победа в правосъдния развой против Kомисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), което промени настройките към криптовалутите.

В момента обаче показателят на страха и алчността сочи към 52 – неутрална стойност, която значи, че на пазара няма ясно преобладаващо въодушевление на боязън или лакомия. Въпреки това, една валута се издига над останалите, показвайки мощно показване, макар общите трендове. Това е BTC20 , новата криптовалута, която амбициозно се стреми да пресъздаде динамичността на Биткойн от 2011 година.

Този необикновен триумф ни води до въпроса: може ли BTC20 да се окаже огромният печеливш по време на вълненията на крипто валутните пазари? В тази публикация ще разгледаме три аргументи, които може би изясняват за какво цените на криптовалутите като цяло са в спад, до момента в който BTC20 продължава да се показва извънредно мощно.

Кои са главните аргументи основните криптовалути да губят?

Когато става въпрос за съмненията на цените на криптовалутите, доста фактори могат да играят роля. Те варират от промени в общите стопански условия, през характерни вести за обособени валути, до промени в инвеститорските настроения. В този подтекст, главните криптовалути сега претърпяват спад на цените, макар взрива на някои нови криптовалути като BTC20 . Нека разгледаме някои от главните аргументи за това:

Корекции от високите цени в последните дни

Вълната от интерес към криптовалутите, подтиквана от триумфа на Ripple против SEC, докара до удивително нарастване на цените на доста съществени цифрови валути. Въпреки това, сходни огромни растежи постоянно водят до корекции, когато трейдърите решат да осъществят своите облаги.

Големите печеливши – измежду които XRP и Solana, в този момент бележат 7-дневен спад в порядъка на 7-10%, което обосновава неналичието на огромен инвеститорски интерес.

Генерално по-спокойните пазари през лятото

Лятото обичайно е по-тих интервал за финансовите пазари, в това число и за криптовалутите. Много вложители употребяват този интервал за отмора и малко се въздържат от дейна търговия, което може да докара до понижаване на цените.

В момента сме в средата на лятото, а като цяло историята не помни големи бичи пазари през този интервал, като обичайно вложителите виждат огромен напредък на своя капитал сред април и май, както и през зимните месеци.

Възходът на шиткойните

Със основаването на от ден на ден и повече нови криптовалути , доста от които са насочени към дребните вложители и основаването на общественост, капиталът на вложителите е разпределен по-широко. Това може да докара до “ ” на средства от главните криптовалути, което понижава техните цени.

Крипто пазарът се промени извънредно доста от това, което беше преди десетилетие, като доста вложители се сегментираха в пазари с по-ниска капитализация, търсейки идващия Биткойн.

Биткойн 2.0 – това ли е лицето на BTC20?

“ ” – с този етикет някои хора дефинират BTC20 . От самото си начало, BTC20 се стреми да резервира най-хубавите функционалности на Биткойн, като в това време усъвършенства някои от неговите недостатъци. Но дали BTC20 в действителност може да се смята за Биткойн 2.0? Истината е, че тази нова криптовалута разполага с голям капацитет, само че дано разгледаме детайлно.

Стейкинг награди вместо майнинг

В крипто света би трябвало постоянно да сте в крайник с новостите, а една от най-съществените трендове в последните години е преходът от майнинг към стейкинг. Идеята зад тази смяна е, че майнинг, или Proof-of-Work (PoW), е енергийно натоварен и неефикасен развой, до момента в който стейкинг (Proof-of-Stake или PoS), предлага по-устойчив и ефикасен метод за поддържане на крипто мрежи.

При BTC20 интензивният майнинг е сменен от стейкинг – развой, при който притежателите на токени блокират или “ ” своите монети, с цел да поддържат работата на мрежата. В подмяна за това те получават награди във формата на нови токени. Това предлага налична опция за вложителите да усилят своя капитал, като в това време оказват помощ за поддържането на мрежата.

С това се промотира и пазенето на активите, вместо опциите за бърза облага, за която може да няма ликвидност.

Цена от $1 и капацитет за напредък

BTC20 започва с цена от $1 на токен, като по този метод се пробва да пресъздаде интервала, при който Биткойн се търгуваше на сходна цена през 2011 година. Това е опция за тези вложители, които са изпуснали момента да влагат в Биткойн първоначално и виждат в $BTC20 своя късмет да “ ” грешката си.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР