Кримският мост има голямо, както логистично, така и символично значение

...
Кримският мост има голямо, както логистично, така и символично значение
Коментари Харесай

Британското разузнаване: За Кремъл е критично важно да защити Кримския мост

Кримският мост има огромно, както логистично, по този начин и алегорично значение за съветската окупация на Крим. И по тази причина се постанова да бъдат взети широкообхватни защитни ограничения. Това разяснява в ежедневния си отчет английското военно разузнаване.

Керченският пролив е " тясно място " за военна логистична поддръжка за съветските сили в окупираните региони на Херсонска и Запорожка област. Русия разчита в огромна степен на Кримския мост и фериботите за прекосяване на протока, се споделя в разбора на английските специалисти.

От него излиза наяве, че Русия употребява набор от пасивни отбрани като генератори на пушек и подводни бариери, дружно с ограничения за дейна отбрана като системи за противовъздушна защита, с цел да усъвършенства жизнеспособността на водните преходи и да минимизира вредите от бъдещи офанзиви.

Към 29 август 2023 година изображенията удостоверяват, че Русия е основала подводна преграда от потопени кораби и ограничаващи стрели за въздържане на офанзиви на безпилотни надводни дронове (USV), ориентирани против Кримския мост.

В южната част на моста това включва няколко кораба, потопени на 160 метра един от различен. Те са ситуирани на същото място, където украинците нападнаха моста на 17 юли 2023 година

Преди това, през септември 2022 година, съветският флот тества за малко радарни примамки на празни шлепове в продължение на няколко дни, евентуално за въздържане на радарно насочващи ракети.

Други контрамерки за отбрана на моста включват потреблението на генератори на пушек, инсталирани на камиони TDA-3, в границите на обучение, извършено на 24 май 2023 година Тези димни генератори бяха задействани за въздържане на входящи въздушни закани на 12 август 2023 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР