Криминалистите от столичната полиция разкриха нарколаборатория в Костинброд, след подаден

...
Криминалистите от столичната полиция разкриха нарколаборатория в Костинброд, след подаден
Коментари Харесай

Пожар доведе полицаите в нарколаборатория в Костинброд

Криминалистите от столичната полиция разкриха нарколаборатория в Костинброд, след подаден сигнал за пожар в къща.

Сигналът постъпил на телефон 112 през вчерашния ден, 20 май. Към мястото на пожара били изпратени екипи на пожарната, които потушили пламъците.

При последвалия оглед на къщата обаче служителите на реда се натъкнали на домашна оранжерия за развъждането на марихуана.

Полицаите разкрили в разнообразни пространства на първия и втория етаж на къщата голям брой найлонови торби, съдържащи суха зелена тревиста маса, реагираща при направения наркополеви тест на марихуана.

В една от стаите, която била оборудвана с климатици, служителите на реда разкрили въздуховоди, вентилатори и лампи с високо напрежение, които служели за развъждане на канабис. В стаята имало общо 67 саксии с канабис, като растенията били в друг стадий на развиване.

В друго помещение, пригодено като сушилна на тревата, чиновниците намерили три чувала със суха зелена тревиста маса. Общото тегло на опиата било 35 кг.

По случая незабавно почнало следствие и служителите на реда открили и арестували притежателя на къщата - 35-годишен мъж от Костинброд с букви И. П. Мъжът имал и предходни престъпни регистрации в полицията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Районната прокуратура в София.

Припомняме, това е следващата домашна лаборатория за опиати, която управляващите разкриват в границите на малко повече от седмица на територията на Софийска област.

На 11 май чиновниците на ГДБОП разрушиха две редом настоящи незаконни групи, занимавали се с произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции на територията на София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР