Криминалисти от Велико Търново за 6 дни са разкрили добре

...
Криминалисти от Велико Търново за 6 дни са разкрили добре
Коментари Харесай

Криминалисти заловиха крадци задигнали каса с 33 268 лева през покрива на архитектурно бюро

Криминалисти от Велико Търново за 6 дни са разкрили добре плануван грабеж на каса с крупна сума служебни пари от архитектурно бюро. Трима бандити проникнали с въжета през покрива на офиса на петия етаж в кооперация в центъра на остарялата столица.Един от тях бил планинар и употребявал уменията си. Престъпното трио изнесло железна каса с 33 268 лв. отново през покрива на постройката.

Преди това един от групата съумял да обезвреди алармата на частна охранителна компания и системата не се задействала. 37-годишният Красимир К. познавал ситуацията в бюрото,защото татко му дълги години е работил там като механик.

След усърдна денонощна работа на полицията, в петък са били задържани Красимир К., 31-годишният Мартин от Елена и 41-годишният Венци Тапата от Горна Оряховица, който се оказал познавач по този тип кражби и е със 7 престъпни и правосъдни регистрации. Заради това той е арестуван за 72 часа и прокуратурата в остарялата столица е поискала от съда да му бъде предписан непрекъснат арест. Другите двама са упрекнати и пуснати на независимост с ограничения за неотклонение „ подписка ”. За разпит в полицията е бил привикан и бащата на Красимир, само че към този момент против него няма обвиняване.

Обирът бе осъществен на 3 ноември и по предварителна информация ставаше въпрос за отмъкната на каса с 50 000 лв.. Цифрата обаче е била приблизителна и неточна. За 6 дни тримата бандити са съумели да профукат 11 000 лв.. Останалите 22 000 лева.са върнали откакто са били разкрити и арестувани.

Архитектурното бюро, което станало обект на посягане е на 40-годишния прочут проектант Драгомир Йосифов. Той дефинира всичко, което го е сполетяло него и сътрудниците му, като сюжети за престъпен екшън. За архитекта всичко е било добре планувано и премислено от много време, имало е следене и подготовка за осъществяване на закононарушението.

„ Благодарен е слаба дума за това, което свършиха за по-малко от седмица момчетата и девойките от полицията. През миналите дни те не се прибраха в къщи и бяха изцяло съпричастни и отдадени на разкриването на това тежко закононарушение. Заради това аз им се покланям! Те заслужават това дружно с шефа ст. ком. Димитър Машов, който е съумял да притегли толкоз положителни млади експерти и да сътвори подобен съвършен екип ”, безапелационен е арх. Йосифов.

Търновецът е прочут с активността си по запазване на културното завещание. Арх.Йосифов работи по разнообразни планове, свързани със знакови обекти, като измежду тях е възобновяване на килийното учебно заведение в Дебелец, има присъединяване и в основаване на Парка с миниатюрите и още доста ексцентрични хрумвания, като да вземем за пример създаване на американски квартал в Козлуджа. Казва, че сходно тестване като този грабеж, не е имал никого в живота си. Заради това, което са му предизвикали, той е заличил от компанията си „ Аморф Архитекти “ ЕООД името на бащата на участника в закононарушението Красимир, който е работил като строителен механик в бюрото.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР