Криминалисти от РУ - Велико Търново задържаха брат и сестра,

...
Криминалисти от РУ - Велико Търново задържаха брат и сестра,
Коментари Харесай

Закопчаха брат и сестра, обирали хипермаркети в 5 града

Криминалисти от районно управление (на МВР) - Велико Търново задържаха брат и сестра, употребявали лъжлива скица за обири от огромни търговски обекти, заяви Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

Работата по случая е почнала в края на декември, след сигнал от шеф на огромен търговски обект в регионалния град. По негови данни в интервала от края на октомври до края на декември предходната година от комерсиалния обект са осъществени голям брой обири по предварителни данни на стойност над 1800 лева

След извършени дейности по следствието криминалистите влезнали в дирите на брат и сестра, надлежно на 30 и 19 години от Габрово, незнайни досега на полицията, които влизали в комерсиалния обект, като непознати и поддържали връзка по телефона. Единият подбирал по-обемиста стока за закупуване (например долап за баня), а другия по-дребни артикули. Намирали място в магазина, където считали, че няма камери за видеонаблюдение и прибирали дребните покупки в кашона с обемистата стока, след което деликатно го запечатвали и на касата плащали единствено стоката, от кашона. По-късно прибирали (шкафа за баня) в магазина и получава левовата равноценност или ваучери. А дребните артикули продавали в интернет.

В хода на следствието е открито, че двамата са правили сходни действие и в други търговски обекти на територията на Пловдив, Плевен, Пазарджик и Стара Загора. Извършени са претърсвания в парцели и автомобил, употребени от двамата, където са открити голям брой движимости, имащи отношение към незаконната им активност. До момента декларираните откраднати движимости възлизат общо на към 8000 лева Двамата са арестувани за период до 24 часа по ЗМВР. По случая е стартирано досъдебно произвеждане под наблюдението на прокуратурата. Проверява се дали двамата са работили и на територията на други регионални дирекции. Работата по документиране на незаконната им активност продължава.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР