Криминалисти от Разград разкриха за часове телефонна измама и успяха

...
Криминалисти от Разград разкриха за часове телефонна измама и успяха
Коментари Харесай

За часове: Разкриха телефонна измама в Разград

Криминалисти от Разград разкриха за часове телефонна машинация и съумяха да задържат причинителя, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в лудогорския град Илияна Георгиева. В следобедните часове на 6 март 74-годишна жена от самуилското село Богданци получила позвъняване на стационарния си телефон от мъжки глас, показал се за доктор.

Той я заблудил, че синът ѝ е претърпял акцидент и за лекуването му е нужно да съобщи всички налични в дома ѝ парични средства. Около 19:30 часа старата жена предала на чужд пред дома си в Богданци 9800 лева, опаковани в найлонова торба, след което той се отдръпнал с жълта кола в посока Хърсово. 

В хода на формираното по случая досъдебно произвеждане са подхванати оперативно-издирвателни дейности, вследствие на които полицейските чиновници откриха причинителя. Спешно са построени шест КПП-та на територията на област Разград.

Около 17:00 часа на 7 март на път Е-70 покрай разклона за лознишкото село Каменар е подаден сигнал със стоп-палка към лидер на автомобил „ Шкода Фабия “. Водачът не се подчинява и не прекратява придвижването на колата. Минути по-късно е открит - той на 58-години от Разград, показват от полицията. 

В хода на следствието по случая е открито, че на 7 март е оставил взетите от село Богданци пари в региона на Дунав мост на територията на Румъния. Т.нар. „ муле “ е арестувано за период от 24 часа в Районното ръководство в Разград. Работата на случая продължава под управлението на прокуратурата в Разград, допълват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР