Криминалисти от ОДМВР- Шумен разкриха за по-малко от 48 часа

...
Криминалисти от ОДМВР- Шумен разкриха за по-малко от 48 часа
Коментари Харесай

Стана ясно: Внук е убил жестоко баба си и дядо си в Шумен

 Криминалисти от ОДМВР- Шумен разкриха за по-малко от 48 часа.

В работата по документиране на незаконната активност участваха  чиновници на Групово дело " Национална полиция " и Институт по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. 

Действията по следствие на двойно ликвидиране на мъж и жена започнаха под управлението на Окръжна прокуратура – Шумен след признат сигнал на 23 ноември в 13:30 часа. Във вила, в местността " Под манастира " са открити телата на мъж  на 75 и жена на 68 години.  По време на осъществения оглед от дежурно-оперативно следствена група и правосъден доктор, станало ясно, че има данни за насилствена гибел.

Проведени са голям брой процесуално-следствени дейности в хода на формираното за осъществено закононарушение по член 116 от Наказателен кодекс досъдебно произвеждане. Разследващи почнали работа за определяне на причинителя по няколко разнообразни версии. Целенасочено  извършени незабавни оперативни дейности насочили криминалистите към възможния причинител, който съгласно направения профил бил техен непосредствен. Проведени са голям брой разпити на очевидци в границите на 24 часа след осъщественото закононарушение.

При изясняване на издирвателните версии чиновници на МВР  получили доста огромна гражданска поддръжка при изясняване на обстоятелства, условия, събиране на видеоматериали и доказателства, които помогнали за разплитане на случая. Стъпките по следствието траяли като кръгът от обвинени бил ограничен.  На 25 ноември като обвинен бил притеглен 21-годишен шуменец, внук на възрастното семейство. Иззети са голям брой материални доказателства,, в това число и железна тръба, с която било осъществено тежкото закононарушение.

Изяснено било, че в  ранните следобедни часове на 22 ноември младият мъж първо умъртвил дядо си във вилния парцел, до където го закарал с лек автомобил. След това взел баба си от жилището им в града, завел я във вилата, където протегнал ръка и на нейния живот. Убийството на двамата е станало в границите на към час. Мъжът е арестуван за период до 24 часа в РУ- Шумен, направил е цялостни признания. Не е престъпно проявен. 

С разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен му е взета мярка за неотклонение " задържане под стража " за период до 72 часа. Приведен е в Оценка за съвместимост " Изпълнение на наказванията ". Работата по документиране на закононарушението продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР