Криминалисти на ОДМВР - Перник неутрализираха престъпна група за трафик

...
Криминалисти на ОДМВР - Перник неутрализираха престъпна група за трафик
Коментари Харесай

Криминалисти разбиха група за трафик на мигранти

Криминалисти на ОДМВР - Перник обезвредиха незаконна група за трафик на мигранти, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Спецоперацията е осъществена след следствие на чиновници от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР – Перник, под управлението на Районна прокуратура – Перник.

В резултат на извършените дейности във вечерните часове на вчерашния ден на територията на общината били засечени и арестувани четирима българи на възраст сред 28 и 38 години.

Криминалистите открили и три моторни транспортни средства, в едно от които били транспортирани 31 незаконни мигранти, показали се за жители на Афганистан. Според първичните данни задачата е била чужденците да бъдат трансферирани в различен автомобил и изведени отвън страната. Те ще бъдат превозени и настанени в профилиран център.

Четиримата участници в незаконната скица в началото са арестувани за период до 24 часа с полицейска мярка, а с разпореждане на наблюдаващ прокурор мярката им ще бъде удължена до 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за налагане на мярка за неотклонение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР