Криминален психолог направи коментар на жестокото убийство в столицата.Трябва да

...
Криминален психолог направи коментар на жестокото убийство в столицата.Трябва да
Коментари Харесай

Криминален психолог: При съседски скандали сигналите да се подават в прокуратурата

Криминален психолог направи коментар на жестокото ликвидиране в столицата.

Трябва да обърнем внимание и към жителите. В такива обстановки би трябвало да се работи проведено. Когато съседите са установявали, че този човек основава редовно проблеми, не е задоволително да подават сигнали в полицията, тъй като против тези сигнали и този човек също е подавал сигнали. Важното е хората да се провеждат, да документират зародилите проблеми, да отделят от времето си, с цел да адресират сигнал към институцията, която би могла да вземе по-сериозно отношение. Това в тази ситуация е прокуратурата. Полицията има лимитирани благоприятни условия и няма право да прави по-активни дейности, тя може да направи един сигнален протокол. Всички наранени съседи солидарно да вземат отношение, да застанат против този човек и да адресират вярно сигнала към прокуратурата. Една институция не може да се задейства, в случай че не се подават сигнали до нея.

Това сподели престъпният психолог Росен Йорданов в коментар на жестокото ликвидиране на психолога и публицист Иван Владимиров, написа bgonair.bg.

Той изясни, че има съседски вражди, които не престават дълго време, само че постоянно има пусков миг: " На този стадий аз не съумях да чуя информация, която да ми подскаже какво се е трансформирало. Затова не трябва да бързаме с систематизирания. "

Росен Йорданов допусна, че причината за убийството е напълно друга от това, че обвиненият е бил служител на реда.

" Важните въпроси, които би трябвало да се зададат, е на този човек по кое време му е издадено позволение за оръжие, законно ли е било това оръжие, когато му е издавано това позволение, тестван ли е от чиновник, издал му разрешителното, дали няма подадени сигнали против този човек за принуждение или за закани. Така отговорността няма да я носи цялата институция (бел. ред. МВР), а ще носи отговорност съответният чиновник, който не си е приключил качествено работата ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР