Крим щеше да стане мишена на украинските неофашисти и ултранационалисти,

...
Крим щеше да стане мишена на украинските неофашисти и ултранационалисти,
Коментари Харесай

Руският министър на отбраната: Крим щеше да стане мишена на украинските неофашисти, ако не се беше върнал на Русия

Крим щеше да стане цел на украинските неофашисти и ултранационалисти, в случай че не се беше върнал на Русия, сигурен е съветският министър на защитата Сергей Шойгу, оповестява „ Спутник “.

„ Слава Богу, че под управлението на нашия президент през 2014 година успяхме да запазим мира в Крим. по какъв начин отиваха в Крим, убеждавам ви, никой не би помислил задоволително “, сподели министърът в изявление за Аргументи и Факти.

Според министъра, в случай че полуостровът остане част от Украйна, " ще има такова огнище, което няма да бъде угасено от целия свят ".

Шойгу акцентира още, че Министерството на защитата към момента следи „ следствията от опитите на тези хора, дружно с украинските войски да открият личен ред в Донецка и Луганска област “.

Крим стана съветски район след референдум през 2014 година след държавен прелом в Украйна. 96,77% от гласоподавателите в Крим и 95,6% от гласувалите в Севастопол поддържаха обединяването с Руската федерация.

Киев продължава да счита района за своя, само че краткотрайно окупирана територия. Западните страни подцениха интернационалното право и устава на Организация на обединените нации, в сходство с които беше извършен референдумът, и постановиха наказания против Руската федерация и Крим, от които не престават да страдат главно жителите на полуострова.

По-рано радио Sputnik заяви, че Върховната Рада е предложила съглашение сред Москва и Вашингтон за влизането на Крим в състава на Руската федерация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР