Крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов е влязъл в полезрението на

...
Крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов е влязъл в полезрението на
Коментари Харесай

Десподов хвана окото на Динамо

Крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов е влезнал в полезрението на Динамо (Киев). 21-годишният гений се отличи с хеттрик при разгрома с 8:0 над китайския Дзянсу. " Тема Спорт " твърди, че инспекцията е била изгледана от спортния шеф на Динамо Алексей Михайличенко, като точно украинският гранд е идващият противник на " армейците " в контролите в Испания - на следващия ден от 13:00 часа.
Михайличенко е останал впечатлен от представянето на Десподов и в Динамо възнамеряват да следят изявите му освен в останалите спаринги на ЦСКА-София в Испания, само че и в хода на шампионата.

Интересно е да се означи, че през 2001 година украинците привлякоха Георги Пеев от Локомотив (София), като тогава той беше на сходна възраст с Десподов - 22 година Динамо заплати над 2 млн. $ за правата на халфа който бе набелязан персонално от именития треньор на киевчани Валерий Лобановский.

Когато Лобановский умира през 2002 година, Михайличенко е назначен отпред на Динамо и ги води до 2004-а. През 2008-2009 година е и селекционер на Украйна, а е състезателен шеф на гранда от Киев от 2013-а насам. На терена Михайличенко е помнен като техничен плеймейкър, а кариерата му минава през националния тим на Съюз на съветските социалистически републики (36 мача и 9 гола), Динамо К (1981-1990), Сампдория (1990-1991) и Глазгоу Рейнджърс (1991-1995).

Исканият от Михайличенко Десподов се намира в страхотна форма, като се разписа във всеки от заключителните 5 мача на " армейците " през 2017-а, а стартира мощно и новата година. Освен към него огромен интерес от задгранични клубове има и към голмайстора Фернандо Каранга. Двамата с Десподов непрестанно покачват цената си през последните месеци, като трансфер на бразилската звезда през лятото е доста евентуален.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР