ВМРО се обръща към правителството и президента на Република България

...
ВМРО се обръща към правителството и президента на Република България
Коментари Харесай

ВМРО настоява за спиране на фондовете за Скопие и замразяване на разговорите за членство на РСМ в ЕС

ВМРО се обръща към държавното управление и президента на Република България с изрично гледище страната ни да предложи на Европейски Съюз прекъсване на финансирането от  предприсъединителните фондове на Европейски Съюз за Северна Македония. Настояваме българските управляващи да изискат от Брюксел ясна, точна и единна позиция за антибългарското държание на държавното управление на Мицкоски. Това се споделя в позиция на партията, изпратена до медиите.

„ Заявката на министър-председателя на РСМ Християн Мицкоски, че българите няма да бъдат записани в конституцията на Северна Македония е следващото жестоко тъпчене на договореностите, които е приела страната претендент за член на Европейския съюз.

Припомняме, че още в първия ден като министър председател Мицкоски съобщи, че измененията в Конституцията, с които българите би трябвало да бъдат вписани в нея, няма да бъдат признати, до момента в който той е на поста.

Абсолютно належащо е да спре разглеждането на процеса на присъединението на Албания и Македония към Европейски Съюз като обединен развой. Двете страни би трябвало бъдат разграничени по пътя на тяхната европейска интеграция и действително договаряния на Европейски Съюз с РСМ да стартират чак когато страната стартира да съблюдава договорите с България и уговорките пред Съюза.

Република Северна Македония няма място в Европейския съюз, до момента в който не спре с езика на омразата към България и действително не подсигурява спазването на културните и човешки права на своите жители, които имат българско съзнание ”, се споделя още в позицията на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР