Крилото на Наполи и грузинския национален отбор Хвича Кварацкхелия посъветва

...
Крилото на Наполи и грузинския национален отбор Хвича Кварацкхелия посъветва
Коментари Харесай

Кварацхелия: Улиците ме издигнаха като футболист и ме вдъхновиха

Крилото на Наполи и грузинския народен тим Хвича Кварацкхелия посъветва децата, които желаят да станат футболисти, да играят по-често на улицата в квартала, защото това ще им помогне в контрола на топката.

" Играех с приятелите си на открито всякога, когато излизах от къщи, даже след подготовка играех с тях. Направих първите си стъпки във футбола на улицата.
 Стана ясно бъдещето на Кварацхелия
Стана ясно бъдещето на Кварацхелия

Ето детайлности

И мисля, че можете да видите това, в случай че ме гледате по какъв начин играя. На улицата постоянно докосвате топката и не обичате да се разделяте с нея. И даже в този момент, когато играя на същински стадиони, на огромни игрища, към момента се пробвам да играя по същия метод, както правех тогава на улицата.

Улиците ме издигнаха като футболист и ме въодушевиха. Когато бях на осем години, започнах да играя в същински клуб, в добра академия, след което на 11 години се реалокирах в огромната академия на Динамо Тбилиси. Прекарах пет години там, това е страхотна академия, която сътвори доста положителни играчи. Живеех там и всички в клуба ми помогнаха доста. Когато бях дете, гледах доста мачове от Серия А, знаех, че италианските бранители са най-хубавите в света. В Грузия, когато приказваш за италиански футбол, незабавно се сещаш за страхотни бранители ", сподели Кварацхелия, представен от журналиста Алфредо Педула.

През този сезон Кварацхелия взе присъединяване в 39 мача във всички шампионати, в които записа 10 гола и седем асистенции.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР