Крилатите ракети Калибър, които по данни на Украйна са прелетели

...
Крилатите ракети Калибър, които по данни на Украйна са прелетели
Коментари Харесай

Украински дипломат: Ако НАТО не отговори, руските ракети Калибър ще полетят през Гърция и България

Крилатите ракети " Калибър ", които по данни на Украйна са прелетели над територията на Румъния, са съветска провокация, съобщи някогашният дипломат на Украйна в Съединени американски щати Валерий Чалий.

" Русия опитва, предизвика, напипва слабите места на НАТО. Напомням, Румъния е страна от НАТО и за мен всичко е напълно явно ", споделя той в изявление за радио NV.

По думите му, има и " по-слабо известна част от тематиката ":

" Такива случаи има доста, в случай че приказваме за секване на границата с някакви летателни апарати или ракети. С ракети са по-малко...Но за самолети -има 563 доказани случай след 24 февруари 2-22 година за рискови обстановки, основани от съветски самолети във въздушното пространство на НАТО или доста покрай тях ".

" Ако НАТО не отговори в този момент, съветските " Калибри " ще стартират да летят от Средиземно море през Гърция и България. Тогава ще възникне същата обстановка. Ако няма отговор това ще предизвика Русия ", счита дипломатът.

Според него, това може да има за цел да " предизвести " НАТО да ограничи въоръжаването на Украйна, с цел да ускори отбраната на източните си граници, в тази ситуация - Румъния.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР