„Крещях, че съм журналист. Хвърлиха ме на земята, камерата ми

...
„Крещях, че съм журналист. Хвърлиха ме на земята, камерата ми
Коментари Харесай

Крещях, че съм журналист, става въпрос за полицейски произвол: Битият Кенаров - slava.bg

„ Крещях, че съм публицист. Хвърлиха ме на земята, камерата ми излетя встрани. Двама души стъпиха върху мен. Казах им, че се удушавам. Друг служител на реда стартира да ме рита.

След известно време ми сложиха белезници. Часове наред стоях по този начин. Единият от служителите на реда видя моята журналистическа карта. Показа я на собствен шеф и нищо не се случи. Те доста добре знаеха, че съм публицист. Става въпрос за полицейски произвол “, съобщи един от битите публицисти Димитър Кенаров по време на митинга на 2 септември.

Той е бил арестуван, до момента в който снимал митингите на Ларгото. Сред задържаните беше и съпредседателят на „ Зелено придвижване “ Борислав Сандов. В предаването „ Тази заран “ на бТВ двамата описаха за събитията от размирната вечер. Кенаров изясни, че към 22:00 ч. на 2 септември, когато се е нагнетило напрежението и полицията е почнала да разчиства Ларгото от хора, той е снимал и е бил притиснат към стената на Президентството.

Кенаров посочи, че не е взел участие в митингите и е бил там като публицист. По думите му не са били предявени обвинявания към него и няма пояснение за задържането му. Борислав Сандов описа, че е станал очевидец на брутална полицейска експанзия.

По думите му казусът е държавен, тъй като България потъпква човешки права. Той изясни, че в формирания му акт написа, че е ритал и скачал върху полицейски чиновници и беше безапелационен, че изискванията при ареста му са били противозаконни. „ България ерозира във връзка с демокрацията и човешките права. Затова е необходим ремонт “, добави Борислав Сандов пред бТВ.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР