Кремообразна торта с кокосов привкус - чудесен десерт за малки

...
Кремообразна торта с кокосов привкус - чудесен десерт за малки
Коментари Харесай

Лесна торта с грис и кокос

Кремообразна торта с кокосов привкус - превъзходен десерт за дребни и огромни

Необходими Продукти

● бисквити - 150 г (Еверест слънце с мляко и мед)
● прясно мляко - 800 мл
● грис - 150 г
● кокос - 150 г
● пудинг - 40 г
● масло - 150 г
● захар - 5 с.л.
● кокосови стърготини - за поръсване

Начин на подготвяне

В подобаваща паница за сервиране на тортата се слага кръг за торта. В него се подреждат бисквитите Еверест слънце с усет на мляко и мед на един слой, а останалите бисквити начупваме на дребни късчета и запълваме празните места сред бисквитите.

За приготвянето на крема в подобаваща тенджера слагаме 700 мл от млякото, прибавяме захарта и слагаме на котлона да заври млякото.

Пудинга разтваряме в останалата част от млякото /100 мл/ и изсипваме във врящото мляко разбъркваме пламенно и изсипваме гриса, още веднъж разбъркваме и изсипваме и кокосовите стърготини. Отстраняваме от огъня и най-после прибавяме и краве маслото.

Разбъркваме до цялостното разтопяване на краве маслото и приемане на хомогенна примес. Ако се получат бучки в крема пасирайте с пасатор до изцяло гладка примес.

Изчакайте крема да изстине за 5-10 минути като разбърквате с цел да не хване кора, по-късно изсипете крема върху подредените бисквити. Отгоре поръсете щедро с кокосови стърготини.

Поставете кокосовата торта за едно денонощие в хладилника да стегне. Преди сервиране деликатно отстранете кръга, разрежете тортата и сервирайте.

Лесната торта с грис и кокос е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР