Кремъл заяви в сряда, че е неприемливо президентът на САЩ

...
Кремъл заяви в сряда, че е неприемливо президентът на САЩ
Коментари Харесай

Кремъл се гневи на Байдън: Обвинението в геноцид е неприемливо

Кремъл съобщи в сряда, че е " недопустимо " президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да упреква московските войски в осъществяване на геноцид в Украйна, където Русия организира военна акция от близо два месеца.

„ Ние изрично не сме съгласни и считаме за недопустим всеки опит за изкривяване на обстановката по този метод “, сподели пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че Съединените щати са " страна, която е направила добре известни каузи в актуалната и най-новата история ".

Във вторник Байдън упрекна силите на президента Владимир Путин в осъществяване на геноцид в Украйна. За първи път администрацията му употребява този термин. Байдън сподели, че в последна сметка съдилищата ще дефинират дали дейностите на Русия в нейния прозападен комшия, където тя е упрекната в зверства против цивилни, съставляват геноцид.

Едва ли обаче реакцията на Кремъл ще изненада с нещо администрацията на Съединени американски щати, тъй като властта в Москва продължава да упорства, че не води война в Украйна, а става дума за " специфична военна интервенция ", чиито цели, по думите на съветския президент Путин, са изцяло " благородни ". /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР