Кремъл заяви, че предложението на регионални депутати за промяна в

...
Кремъл заяви, че предложението на регионални депутати за промяна в
Коментари Харесай

Путин не обмисля промени в руската конституция, за да получи трети мандат

Кремъл съобщи, че предлагането на районни депутати за смяна в съветската конституция, тъй че президентът Владимир Путин да получи право на още един мандат след приключване на настоящия през 2024 година не е на дневен ред, съобщи Ройтерс.

Вчера Народното събрание на южната съветска република Чечения единомислещо предложи в Русия да бъде признат закон, който ще разреши на президента да има право на три следващи мандата.

Сега конституцията не позволява повече от два поредни мандата.

" Това е парламентарен въпрос ", сподели пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че " това не е въпрос от дневния ред на президента ".

Песков напомни, че Путин към този момент е споделил мнението си за смяна на главния закон.

През 2008 година Путин напусна Кремъл след два следващи мандата и разреши на близкия си съдружник Дмитрий Медведев да изкара един президентски мандат, по време на който той застана отпред на държавното управление, напомня Българска телеграфна агенция. След това Путин се върна в Кремъл през 2012 година и завоюва нов мандат тази година, напомня Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е породило спекулации какво ще прави президентът откакто този мандат изтече, когато той ще бъде на 71 години.

През март, в изявление за американския ефирен канал Ен Би Си, Путин съобщи, че няма проекти да трансформира съветската конституция, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР