Кремъл заяви, че иска да разбере повече за целта на

...
Кремъл заяви, че иска да разбере повече за целта на
Коментари Харесай

Дипломат: Основата на срещата в Саудитска Арабия е мирният план на Зеленски, затова Русия не е поканена

Кремъл съобщи, че желае да разбере повече за задачата на плануваната среща в Саудитска Арабия, която ще бъде отдадена на войната в Украйна. Киев обаче ясно съобщи, че Москва не е добре пристигнала на срещата. Саудитска Арабия възнамерява да предложения представители на западни държавни, на Украйна и на основни разрастващи се страни, с цел да бъде разискван мирният проект на украинския президент Володимир Зеленски, разяснява пред Нова нюз някогашният министър на защитата Николай Свинаров.

Според него, това е опит да се помогне за помирение и е подписване на спокойно съглашение.

" Турция може да продължи да играе съответна посредническа роля за сключване на помирение сред Русия и Украйна. Тя не може да бъде упрекната, че прави неточности, преценя тъкмо по кое време има интерес от война и по кое време от мир. Те имат интерес от мир в съответния случай, в това число в Черно море ", счита той.

Бившият посланик Стефан Тафров уточни, че украинската дипломация поставя старания за използване на мирния проект на Зеленски.

" Целта е да се съберат страни с неутрална позиция, не прилагащи наказания. Става дума за страни като Индия, Бразилия, Южна Африка. Саудитска Арабия има тесни връзки с Китай, по тази причина е определена. Дипломатическите ѝ триумфи обнадеждават, че може да се трансформира в кротичък медиатор. Целта е да се сътвори интернационална среда, в която след среща на високо ниво най-после на годината, Русия да изпадне в интернационална изолираност ", съобщи той.

По думите му основата на срещата в Саудитска Арабия ще бъде мирният проект на Зеленски, по тази причина Русия не е поканена.

" На базата евакуиране на съветските войски ще се водят диалози. Важно е да се стартира развой на по-нататъшно уединяване на Русия в интернационален проект, което може да ги принуди да се съгласят на смислени договаряния, без да се накърнява териториалната целокупност на Украйна ", разяснява Тафров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР