Кремъл засега на коментира изявлението за създаване на Малорусия, по

...
Кремъл засега на коментира изявлението за създаване на Малорусия, по
Коментари Харесай

Кремъл подчертава, че Русия държи на Минските споразумения

Кремъл към този момент на разяснява изказването за основаване на Малорусия, по акцентира, че Москва държи на Минските съглашения за споразумяване на спора в Източна Украйна. Това съобщи пред публицисти представителят на съветския президент Дмитрий Песков, заяви ТАСС.

" Засега оставям без коментар тази тематика, тя предстои на осмисляне и разбор ", сподели представителят на Кремъл.
 
" Руската страна продължава да държи на Минските съглашения, всичко останало към този момент не разясняваме ", сподели Песков.
 
Сепаратисти от Източна Украйна оповестиха основаването на нова страна, наречена Малорусия, която включва освен регионите под техен надзор, само че и останалата част от Украйна, като се изключи Крим, съобщи Асошиейтед прес.
 
Обявиха основаването на нова страна - Малорусия

Изненадващото изказване, направено в бунтовническия бастион Донецк, хвърля в допълнение подозрение върху постигнатото през 2015 година съглашение за преустановяване на огъня, което се очакваше да спре боевете в промишления център на Украйна и да го върне под контрола на Киев, като му даде необятна автономност, отбелязва АП.

Сепаратистката Донецка осведомителна организация цитира водача на Донецката национална република (ДНР) Александър Захарченко, че бунтовниците в Донецк и Луганск и представители на други украински райони ще основат страна, наречена Малорусия. Захарченко добави, че те създават конституция, която по-късно ще бъде подложена на референдум.
 
Проектът за основаване на страна Малорусия не е бил обсъждан с представители на Самопровъзгласилата се Луганска национална република (ЛНР). Изявлението на Захарченко, че концепцията е била утвърдена и от представители на ЛНР и други украински региони, бе опровергано и от ръководителя на Народния съвет на ЛНР Владимир Дегтяренко.
 
Юни 2017: " Хлебно помирение " влезе в действие в Източна Украйна

В отговор на новината украинският президент Петро Порошенко даде обещание да възвърне суверенитета на Украйна над регионите, следени сега от бунтовниците, съобщи ДПА. " Проектът " Новорусия " е заровен ", сподели той, представен от своята канцелария.

Обявеният план за основаване на Малорусия няма отношение към действителната политика, съобщи шефът на съветския Център за политическа обстановка Алексей Чеснаков, представен от ТАСС.
 
Закон лимитира съветския език в малките екрани в Украйна

Над 10 000 души починаха в спора, откакто проруските сепаратисти поеха контрола над елементи от Източна Украйна през април 2014 година, след анексирането на украинския полуостров Крим от Русия. Първоначално бунтовниците желаеха да се причислят към Русия, само че Кремъл не анексира региона и не разгласи обществено военната си поддръжка за тях.

През 2015 година в белоруската столица Минск Франция, Германия, Украйна и Русия реализираха съглашение за " пътна карта " за преустановяване на спора сред сепаратистите и държавните сили. Предвидено е бунтовниците да предадат контрола над завладените територии на Киев, а централната власт ще позволи произвеждането на локални избори и ще даде необятна автономност на района. Споразумението оказа помощ за понижаване на интензивността на боевете, само че нито един от политическите му съставни елементи не бе изпълнен.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР