Кремъл все още не потвърждава гибелта му официално. Путин подписа вчера

...
Кремъл все още не потвърждава гибелта му официално.
Путин подписа вчера
Коментари Харесай

Путин задължи бойците на Вагнер да подпишат клетва за вярност към Русия

Кремъл към момента не удостоверява гибелта му публично.

Путин подписа през вчерашния ден указа, с който се вкарва смяната, като тя влиза в действие неотложно.

Предприетият от съветския президент ход да задължи бойците на " Вагнер " и другите частни военни компании да поставят сходна клетва е явен сигнал, че страната желае да затегне контрола върху тези формирования, означават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Според указа, който беше обнародван на итнернет страницата на Кремъл, всеки, който прави активност от името на армията или в поддръжка на по този начин наречената специфична военна интервенция в Украйна, би трябвало публично да се закълне във честност към Русия.

Указът беше показан като стъпка към укрепването на духовните и нравствени устои на армията.

В текста е записано, че този, който постави клетвата, би трябвало прецизно да следва заповедите на командирите и висшето управление.

Западни политици и коментатори обявиха, без да показват доказателства, че Путин е наредил Пригожин да бъде премахнат като наказване за проведения от него двудневен бунт в края на юни против командването на армията, което бе и най-сериозното предизвикателство за ръководството на Путин, откогато той пристигна на власт през 1999 година

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира сходни обвинявания като неистина.

Тъй като се чакат резултатите от следствието, които да потвърдят самоличността на починалите, не се насрочва дата за погребението на Пригожин и няма отговор дали Владимир Путин ще отиде на него.

" Невъзможно е да приказваме за заравяне въобще. Единственото, което мога да кажа, е, че президентът има претрупан график сега ", уточни представителят на Кремъл. От Кремъл към момента изчакват резултатите от формалните експертизи и ДНК-анализи.

Според авиационните управляващи в Русия Пригожин е бил на борда на частен аероплан, който в сряда вечер се разруши в регион северозападно от Москва, без никой от пасажерите в него да оцелее. Това се случи тъкмо два месеца след управлявания от него несполучлив бунт против съветското военно ръкодоство.

Междувременно руснаците на всички места в страната носят цветя и запалени свещи и ги слагат пред портретите на двамата създатели на ЧВК " Вагнер " - Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин. Така е пред офисите на компанията им в Москва, в Нижни Новгород, в Благовещенск, свидетелстват фотосите, оповестени в един от Телеграм каналите на " Вагнер ".

Скрийншот: Телеграм, канал на " Вагнер "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР