Кремъл вероятно ще включи елементи от отбранителната промишлена база на

...
Кремъл вероятно ще включи елементи от отбранителната промишлена база на
Коментари Харесай

ISW: Лукашенко прави отстъпки с оръжие за Путин, за да остави армията

Кремъл евентуално ще включи детайли от отбранителната промишлена база на Беларус като част от по-големите проекти да превъоръжи съветската войска, с цел да поддържа продължителна война против Украйна. Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи по време на среща с съветския президент Владимир Путин в Москва на 17 февруари, че аерокосмическата промишленост на Беларус е подготвена да създава щурмови самолети Су-25 за съветската войска с поддръжката на съветски софтуерни прехвърляния.

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Лукашенко също по този начин съобщи, че беларуският държавен Мински авто заво д е почнал да създава съставни елементи за поддръжка на съветските артикули КАМАЗ (руски производител на тежкотоварни камиони) и изрази подготвеност да помогне на Русия да създава електронни съставни елементи, с цел да размени изгубения западен импорт.

Лукашенко също така съобщи, че Беларус извършва 100 % от съглашения за съдействие в региона на защитата и сигурността, които Беларус и Русия са договорили " преди три месеца ". Какво са споразуменията не излиза наяве.

Допълнителните Су-25 и елементи от камиони евентуално не са сериозен материал за триумфа на дълготрайните военни старания на Русия. Кремъл може да командва беларуски заводи и да ги преоборудва, с цел да създават сериозни материали, от които съветската войска се нуждае, без значение от изказванията на Лукашенко. Руснаците може също по този начин да се стремят да пренасочат съветските заводи, които сега вземат участие или са оборудвани за производството на Су-25 и камиони, с цел да създават по-спешно нужни материали. ISW по-рано допусна, че съветските сили са почнали да употребяват беларуски подготвителни полигони и треньори , с цел да образоват мобилизирани руснаци, с цел да компенсират влошения потенциал за образование на Русия.

Лукашенко удостовери, че Беларус е изпълнила повече стратегии за интеграция на съюзната страна - отбелязвайки прогрес в непрекъснатата акция на Кремъл за напън за формализиране на руско-беларуската съюзна страна в продължение на десетилетия. Лукашенко съобщи на 17 февруари, че Русия и Беларус са изпълнили 80 % от 28-те стратегии на съюзната страна, в това число стратегии за митниците и налозите - доста достижение в акцията на Кремъл за формализиране на съюзната страна.
 Лукашенко пред Путин: Беларус е подготвена да създава Су-25
Лукашенко пред Путин: Беларус е подготвена да създава Су-25

Двамата се срещнаха в Москва

Лукашенко исторически се съпротивлява на използването на стратегиите за интеграция на съюзната страна, като забави съответно по-сложни въпроси за хармонизиране на митниците и налозите най-малко от 2019 година

Следователно изказването на Лукашенко, че Беларус най-сетне е утвърдила стратегиите на съюзната страна по митнически и данъчни въпроси, бележи забележителна победа за Русия . Лукашенко съобщи, че останалите неизпълнени стратегии на съюзната страна засягат филантропични въпроси.

Лукашенко евентуално заплаща за отхвърлянето на по-голямото искане на Путин беларуските сили да се причислят към нашествието против Украйна, като прави по-малки отстъпки, които той е възпирал от години , както прави оценка и ISW.

Закъснелите отстъпки на Лукашенко и продължаващият отвод да ангажира беларуските сили в съветската инвазия демонстрират решимостта на Лукашенко да попречи на беларуските сили да вземат участие директно в съветската война.

Империалистическите упоритости на Путин надвишават Украйна и ограничението на съветската опасност изисква непрекъснатото внимание на Запада. Путин доста евентуално ще реализира обилни облаги при възобновяване на съветския суверенитет над Беларус, без значение от изхода от неговото навлизане в Украйна. ISW от дълго време е оценил, че Западът от време на време подценява дейностите на Путин, които наподобяват тривиални , само че че видимо тривиалните действия, които минават под радара, са от значително значение за стратегическите облаги на Путин в дълготраен проект.
 Беларус влиза във войната против Украйна, в случай че...
Беларус влиза във войната против Украйна, в случай че...

Лукашенко плаши със сурово възмездие при експанзия против Минск

Путин и Лукашенко в началото ратифицираха пакета от 28 стратегии за интеграция на съюзната страна , които към този момент са съвсем изпълнени, през ноември 2021 година

Късогледството на Запада във връзка с по-бавно разрастващите се, само че дълготрайни старания на Кремъл оказва помощ за стратегическия прогрес на Путин.

Руското министерство на защитата (МО) удостовери имената на командирите на четирите военни окръга на Русия, финализирайки цялостната промяна на първичното командване на съветската войска от началото на нахлуването в Украйна през февруари 2022 година Руското МО удостовери на 17 февруари, че той назначи генерал-лейтенант Андрей Мордвичев за пълководец на Централния боен окръг (ЦВО) и че преди този момент е назначил генерал-полковник Сергей Кузовлев за пълководец на Южния боен окръг (ЮВО), генерал-лейтенант Евгений Никифоров за пълководец на Западния боен окръг (ЗВО) и генерал-лейтенант Рустам Мурадов като пълководец на Източния боен окръг (EMD).
 Лукашенко: Беларусите поддържат съветските си братя, само че не не помнят и украинците
Лукашенко: Беларусите поддържат съветските си братя, само че не не помнят и украинците

Президентът даде обещание да направи всичко допустимо Беларус да живее в мир

Кремъл евентуално е назначил като командири фигури, релативно неутрални в битката сред финансиста на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин и Министерството на защитата на тези позиции, с цел да успокои и двете страни, като в същото време евентуално е сложил евентуални изкупителни жертви за възможни бъдещи провали в Украйна, с цел да отбрани неотдавна назначения пълководец на театъра и съветския шеф на Генерален щаб, армейски военачалник Валерий Герасимов, от евентуална рецензия.

Пригожин наподобява провежда осведомителна контраатака против стандартната съветска военна конструкция . След видео, оповестено на 16 февруари на войските на групата " Вагнер ", в което се показва, че са били отрязани от артилерийски доставки, бойците на Вагнер пуснаха друго видео на 17 февруари, показващо стая, цялостна с тела на умряли бойци на Вагнер.

Боецът във видеото твърди, че групата губи стотици бойци дневно, тъй като съветското МО не им обезпечава оръжията, боеприпасите и други доставки, от които се нуждаят.

Няколко канала в Telegram, свързани с " Вагнер ", също разшириха обява #GiveShellstoWagner, която категорично маркира съветското МО и твърди (лъжливо), че " Вагнер " е единствената групировка, която сега напредва в Украйна и че детайлите ѝ затова се нуждаят от незабавна поддръжка.

Ескалацията на директните обвинявания на " Вагнер " против съветското МО съставлява нова осведомителна контраатака на Пригожин, която се стреми да продължи да подкопава съветското МО и да замъгли основания на безсилие действен модел на Вагнер, като упреква съветското МО за неговите неуспехи.

Пригожин евентуално е почнал засилена осведомителна акция против съветското МО в отговор на евентуалната роля на МО да попречи на групата " Вагнер " да продължи акцията си за набиране на пандизчии и общото намаляващо въздействие на Пригожин.

Намаляващата популярност на Пригожин и краят на акцията за набиране на пандизчии евентуално лимитират оперативните качества  в Украйна и наподобява, че Министерството на защитата продължава да отстранява силите ѝ от решителните старания.

Изглежда, че Пригожин ухажва ултранационалистически фигури, сътрудници силоваци като чеченския началник Рамзан Кадиров и определени съветски блогъри, с цел да му оказват помощ в напъните му да си възвърне известността, само че евентуално ще откри поддръжката на тези фигури за ненадеждна.

Пригожин стана толкоз авторитетна фигура в провоенната ултранационалистическа общественост посредством ориентиране на завоалирани и директни рецензии към стандартния съветски истаблишмънт и посредством поощряване на групата като елитна мощ, която може да обезпечи тактически облаги, които постоянната съветска войска не може.

Пригожин евентуално ще се опита да повтори този път към нова популярност, само че не е ясно дали ще успее да го направи.
 Вагнер стопира да набира бойци от пандизите
Вагнер стопира да набира бойци от пандизите

Пригожин разгласи, че наетите пандизчии към този момент са изпълнили всичките си отговорности

Министерството на защитата на Обединеното кралство  заяви, че съветските сили евентуално вероятно към този момент имат  200 000 жертви от началото на нахлуването в Украйна.

Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви на 17 февруари, че членовете на съветските военни и военизираните роти са претърпели 175 000 до 200 000 жертви в Украйна, като 40 000 до 60 000 от тях са убити.

Високият % на съветските жертви, изключително високото съответствие на смъртни случаи към ранени, продължава да има нездравословно влияние върху бойната успеваемост на съветската войска и евентуално подтиква съветските чиновници да продължат напъните за криптомобилизация.
 Британското разузнаване: Русия е дала сред 40 и 60 хиляди жертви от началото на войната
Британското разузнаване: Русия е дала сред 40 и 60 хиляди жертви от началото на войната

Процентът на жертвите е повишен след оповестената частична готовност

Руски източници разшириха реклами за напъните на Донецка национална република (ДНР) за образование на командири , евентуално в поддръжка на напъните за консолидиране на ad hoc формирования на ДНР в съветските въоръжени сили. Обявата приканва претендентите да постъпят в Донецкото висше общовойско командно учебно заведение, с цел да придобият нужните умения за заемане на командни длъжности на мотострелкови взводове.

Народната милиция на ДНР може да е почнала това изпитание заради обилни загуби измежду нейния състав от командири, както и с цел да поддържа настоящите старания за консолидиране на ad hoc формирования на ДНР в обичайни съветски военни формирования.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу по-рано предложи основаването на нови механизирани маневрени дивизии, а националното опълчение на ДНР може да образова командири за мотострелкови взводове като част от напъните за образуване на нови съветски военни формирования отчасти от съществуващи формирования на ДНР. ISW по-рано заяви, че докладваното послушание на съветски мобилизиран личен състав на части на ДНР е довело до необятно публикувано неодобрение, а съветски източник твърди на 17 февруари, че съветската войска е трансферирала този мобилизиран личен състав към стандартните съветски формирования след техните обществени недоволства.

ISW прави оценка, че напъните за бързо консолидиране на съществуващите ad hoc формирования в стандартните съветски военни формирования евентуално ще основат интегрирани единици с проблеми с командването и контрола и влошена бойна успеваемост.

Съобщава се, че съветски чиновници не престават ограниченията в поддръжка на напъните на съветското министерство на защитата за криптомобилизация, като в същото време се пробват да смекчат вътрешното неодобрение от мобилизацията. Руски източници обявиха на 15 февруари, че университетите в градовете Томск и Новосибирск приготвят описи на студенти, които да бъдат мобилизирани, и издават заповеди за готовност на студентите.

Друг съветски източник твърди, че плановата комисия на град Омск се е произнесла в интерес на дело за закъснение на мобилизацията на 2608 поданици, работещи в 12 компании , несвързани с защитата.

Руски източник заяви, че съветският президент Владимир Путин е подписал декрет за разширение на обществената поддръжка за всички вдовци и вдовци на ветерани от бойните дейности.

Руските публични лица евентуално ще продължат частични старания за даване на преимущества на съветски военнослужещи и активизиране на спомагателен личен състав посредством ограничения за криптомобилизация, защото Кремъл продължава да заобикаля започването на втора мобилизационна вълна.

Доклад от следствие демонстрира, че съветската войска евентуално е разчитала на съветско дъщерно сдружение на френската компания Auchan за главното доставяне на съветските сили в Украйна. Руското опозиционно издание The Insider разгласява отчет взаимно с френския Le Monde и основаната в Холандия група с отворен код Bellingcat на 17 февруари, в който в детайли се разказва по какъв начин съветският филиал на Auchan събира съществени артикули в съветските магазини под прикритието на акции за " филантропична помощ " и ги изпраща към съветските сили, воюващи в Украйна.

Съобщава се, че съветски чиновници непосредствено са организирали доставки от някои магазини на Auchan в Русия до съветската войска.

Съобщава се също, че магазините на  са помогнали на съветските военни служби за набиране на личен състав при набирането на мобилизиран личен състав всред техните чиновници след началото на частичната готовност.

Руският президент Владимир Путин подписа редица закони на 17 февруари за консолидиране на окупираните територии в съветските правни, стопански и административни структури.  Путин подписа укази за определяне на отпуск по болест, компенсации за майчинство и грижи за деца и поддръжка за ветерани и хора с увреждания в окупираните територии. Той също подреди тези, които търсят пенсии в окупирани територии, да подават молби със съответните документи , като отбелязва, че от претендентите няма да се изисква да превеждат своите молби на съветски език.

Указът на Путин откри временен интервал до 2027 година, през който интервал възрастта за пенсиониране в окупираните територии ще се увеличи от 60 години на 65 години , последната от които е законовата възраст за пенсиониране в Русия. Това разрешава на тези, които получават пенсии в сходство с пенсионната възраст в Украйна, да запазят правото на районни заплащания.

Руските публични лица евентуално ще продължат напъните си за увеличение на правната интеграция на окупираните региони в съветската система посредством приемане на такива укази, които ще рационализират окупационния надзор върху окупирана Украйна. Те продължиха напъните си да интегрират учебните заведения в окупираните територии в съветския учебен уред. На 17 февруари Путин подписа и закон за признание на университетските степени и трофеи, добити в окупирани територии, като законни в Русия.

Указът на Путин няма да изисква от учителите в окупираните територии да получат документ до 1 септември 2024 година и че просветителните и научни организации в окупираните територии би трябвало да работят в сходство с съветското законодателство.

Окупационният народен представител от Запорожка област Владимир Рогов съобщи на 17 февруари, че съветските университети в Ростовска, Волоградска и Воронежка области ще усилят броя на държавно финансираните места за жителите на окупираните територии .

Рогов означи, че учениците би трябвало да преминат Единния държавен изпит на Русия, серия от изпити, които съветските гимназисти би трябвало да преминат, с цел да влязат в лицей или университет.

Руските чиновници и окупационните управляващи не престават да експлоатират активи от превзетите украински градове за стопански и военни изгоди, засилвайки процеса на институционализирана корупция в окупираните територии. Окупационният началник на Херсон Владимир Салдо съобщи на 17 февруари, че съветската комисия към Държавния съвет за развиване на дребните и междинните предприятия се е събрала в Москва, с цел да разиска развиването на дребния и междинен бизнес в окупираната Херсонска област.

Салдо съобщи, че Комисията е разискала редица евентуални ограничения за поддръжка на окупираната Херсонска област, в това число закриване на наказателни каузи за стопански закононарушения, стартирани преди противозаконното анексиране на окупираната Херсонска област към Русия.

Комисията също по този начин е разискала организирането на институции за развиване на дребния бизнес във всички райони, даването на незабавни преференциални стратегии за лизинг на селскостопанска техника и провеждането на разяснителна работа за адаптирането на дребния бизнес към съветското законодателство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР