Кремъл възнамерява да завземе не само териториите на Донецка и

...
Кремъл възнамерява да завземе не само териториите на Донецка и
Коментари Харесай

УНИАН: Русия се готви да завземе територии извън Донецка и Луганска области


Кремъл има намерение да завземе освен териториите на Донецка и Луганска области. Руските окупатори не престават опитите си за нахлуване към обитаемоте места северно от Харков.

Това оповестиха анализатори от Американския институт за проучване на войната.

Отбелязва се, че съветските елементи са били пренасочени към второстепенни региони, с цел да се форсира завземането на териториите на Донецка и Луганска области.

В същото време анализаторите показаха, че на 29 юни съветски войски щурмуват Дементиевка, която се намира на към 15 км северно от Харков. Според нашествениците офанзивата е била сполучлива. На собствен ред ръководителят на OVA в Харков Олег Синегубов отхвърли тази информация, заявявайки, че украинските бойци са отбили офанзивата.

В тази връзка ISW счита, че контролът върху обитаемоте места в региона на Харков по линията на фронта е доста спорен.

Освен това окупаторите се бият зад Болшой проход, Цуповка, Питомник и Руска Лозова, а също по този начин обстрелват Харков.

„ Постоянните борби за надзор над сходни селища на север от Харков допускат, че до момента в който Кремъл твърди, че дава приоритет на завладяването на Донбас, той също по този начин се стреми да откри надзор над украинска територия отвън Донецка и Луганска област “, ​​се споделя в отчета.

Както УНИАН заяви по-рано, украинските бранители отблъснаха щурмовите дейности на съветските нашественици в посоки Харков и Славянск, а точно в регионите на обитаемоте места Дементиевка, Довгалевка и Залиман.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР