Кремъл се старае да създаде условия за продължителна война, насочена

...
Кремъл се старае да създаде условия за продължителна война, насочена
Коментари Харесай

ISW: Кремъл продължава да се стреми към смяна на властта в Украйна

Кремъл се старае да сътвори условия за продължителна война, ориентирана към премахване на украинския суверенитет – още едно удостоверение за това е позоваването на Путин на съветската имперска история. Това се споделя в отчет на американския Институт за проучване на войната ISW.

Въпреки че пресаташето на Кремъл Дмитрий Песков за първи път съобщи, че сегашната териториална цел на Русия е цялостно завладяване на четирите отчасти окупирани области на Украйна, Путин към момента желае да реализира максималистичните си цели във войната против Украйна.

По думите на Песков, Кремъл, както и преди, преследва задачите си " демилитаризация " и " денацификация " на Украйна, което е „ удостоверение, че Кремъл продължава да се стреми към промяна на властта и ликвидациране на способността на Украйна да се опълчва на бъдещи офанзиви или напън от страна на Русия ", акцентират специалистите.

В разбора се показва, че позоваването на Путин на съветската имперска история в негово изявление от 7 декември, както и направените неотдавна от него мнения, че Русия е " единствената гаранция за украинския суверенитет " са спомагателни знаци, че Кремъл основава условия за продължителна война, ориентирана към очистване на украинския суверенитет. Преднамерената непоследователна осведомителна политика на Кремъл е част от перманентната осведомителна интервенция на окупаторите.

От ISW обаче означават, че кремълските известия, ориентирани към Запада, не престават да предизвикат неодобрение измежду съветските провоенни блогъри, които все по-често упрекват властта, че се е отклонила от първичните си военни цели в Украйна. Поради това Путин евентуално се пробва да откри надзор над общността на военните блогъри, подкопавайки доверието към нея и подтиквайки я към автоцензура.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР