Кремъл се опитва да подкупи руските военни, за да продължат

...
Кремъл се опитва да подкупи руските военни, за да продължат
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Кремъл се опитва да подкупи руските военни, за да продължат войната

" Кремъл се пробва да подкупи съветските военни, с цел да продължат войната против Украйна, както и да насърчи руснаците да се причислят към армията. Но това може да има последици за стопанската система на Руската федерация. Това показва английското разузнаване в отчет на Министерството на защитата на Англия, оповестен в обществената мрежа Х (Twitter).

" На 6 април съветският президент Владимир Путин подписа два закона за поддръжка на военнослужещи, воюващи против Украйна, и техните фамилии.

Първият закон освобождава наборниците и доброволците от заплащане на лихви по потребителски заеми и им дава " кредитни ваканции ". Това произтича от закон от октомври 2022 година, който освобождава наборниците и другите участници в съветската война в Украйна от санкции за закъснели заплащания за жилища, комунални услуги, заеми и отговорности по кредитни карти ", написа английското ведомство.

" Вторият закон, подписан от Владимир Путин, промени трудовия кодекс на Русия и не разрешава на работодателите да уволняват вдовици на съветски военнослужещи в границите на една година след гибелта на брачна половинка им ", се показва в отчета на английското разузнаване.

Военни анализатори разясняват, че Кремъл евентуално е въвел тези закони с вярата да успокои съветските военнослужещи, да подтиква финансово повече новобранци да се причислят към войната в подмяна на държавни заплащания, както и да ограничи рецензиите от съпругите на починали военнослужещи.

Британското разузнаване отбелязва още, че " всеки заплатен отпуск може да има дълготрайни последствия, в къс период, за икономическото положение и вероятностите на Русия ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР