Кремъл съобщи, че пратеникът на папа Франциск ще проведе разговори

...
Кремъл съобщи, че пратеникът на папа Франциск ще проведе разговори
Коментари Харесай

Кремъл „приветства“ мирните усилия на Ватикана за Украйна

Кремъл заяви, че пратеникът на папа Франциск ще организира диалози със съветника на президента Владимир Путин в Москва, защото Русия " приветства " мирните старания на Ватикана за Украйна, оповестиха съветските държавни медии.

Кардинал Матео Мария Зупи стартира посещаване в Русия при първото сходно пътешестване, откогато Путин подреди нашествието в Украйна през февруари 2022 година

Високопоставени католически духовници рядко се виждат в Москва, която никой папа не е посещавал.

Пътуването на Зупи идва няколко седмици след срещата му с украинския президент Володимир Зеленски в Киев.

„ Ние високо ценим напъните и самодейностите на Ватикана в търсене на спокойно решение на украинската рецесия “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че Зупи би трябвало да организира диалози със съветника на Путин по външната политика Юрий Ушаков.

Ватиканът разгласи, че задачата на визитата на Зупи е да " насърчи жестовете на човещина, които могат да оказват помощ за намиране на решение на актуалната трагична обстановка и да намерят способи за реализиране на обективен мир ".

Срещата на Зупи със Зеленски при започване на юни приключи без необикновен прогрес, само че Киев сподели, че духовникът може да помогне за връщането вкъщи на украински военнопленници и деца, отведени в Русия по време на офанзивата.

67-годишният италиански кардинал произлиза от католическата общественост Sant`Egidio, която е профилирана в дипломацията и напъните за мир.

Папа Франциск беше подложен на критика както от Киев, по този начин и от Москва по време на спора.

Руски римокатолически прелат (висш нравствен консултант на Ватикана – бел. ред.) Николай Дубинин сподели по-рано тази седмица, че Зупи „ се надява “ да се срещне с патриарх Кирил, само че Руската православна черква не удостовери сходна среща. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР