Кремъл разкритикува Япония за това, че това възпрепятства развитието на

...
Кремъл разкритикува Япония за това, че това възпрепятства развитието на
Коментари Харесай

Песков предупреди Япония, че заема много недружелюбна позиция спрямо Русия

Кремъл разкритикува Япония за това, че това попречва развиването на икономическите връзки, в това число в енергетиката , оповестява организация Ройтерс.

Япония се причисли към своите западни съдружници в налагането на необятни стопански наказания на Русия поради дейностите й в Украйна. Москва също беше раздразнена от известията, че японският министър председател Фумио Кишида е предложил да се ограничи цената на съветския нефт на към половината от настоящето равнище.

" Япония заема доста недружелюбна позиция по отношение на Русия. Във всеки случай сходна недружелюбна позиция не оказва помощ за улеснение на комерсиалните и стопански връзки, в това число енергийния разговор ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

" Вчера обсъдихме предлагането на господин Кишида и казахме, че това е единствено оповестена самодейност, не са взети консолидирани решения ", сподели Песков. " Съмнително е дали сходни решения могат да бъдат взети, почтено казано. "

Коментирайки докладваните мнения на Кишида, някогашният президент на Русия Дмитрий Медведев предизвести във вторник, че международните цени на, в случай че предложенията за ценови таван бъдат приложени.
 Лидерите на Г-7 реализираха единодушие да проучат тавана на цените на съветския нефт и газ
Лидерите на Г-7 реализираха единодушие да проучат тавана на цените на съветския нефт и газ

Това е опит да се ограничи способността на Москва да финансира нашествието си в Украйна

Медведев също сподели, че Япония " няма да има нито нефт, нито газ от Русия, както и присъединяване в плана Сахалин-2 LNG " вследствие на това, оказвайки напън върху акциите на Mitsui & Co и Mitsubishi Corp.

Идеята за ограничение на изкупната цена на съветския нефт беше изразена за първи път от министъра на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън предишния месец и по-късно беше разисквана от страните от Г-7, като окончателното съглашение и равнището на тавана към момента не са оповестени.

Президентът Владимир Путин увеличи залозите на 30 юни в икономическата война със Запада и неговите съдружници с декрет, който в Далечния изток на Русия, ход, който може да изтласка Shell и японските вложители.
 Япония постанова нови наказания против Русия и Беларус
Япония постанова нови наказания против Русия и Беларус

Въвежда се възбрана за експорт по отношение на физически и юридически лица от двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР