Кремъл отказа днес да коментира информацията на американския телевизионен канал

...
Кремъл отказа днес да коментира информацията на американския телевизионен канал
Коментари Харесай

САЩ се готвели за руски ядрен удар в Украйна, Кремъл не коментира

Кремъл отхвърли през днешния ден да разяснява информацията на американския ефирен канал Си Ен Ен, че в края на 2022 година Съединени американски щати са почнали старателно да се приготвят за възможен съветски нуклеарен удар в Украйна, съобщи Ройтерс.
В събота Си Ен Ен осведоми, че държавното управление на президента Джо Байдън е било обезпокоено най-много от вероятността Русия да употребява тактическо или бойно нуклеарно оръжие в Украйна. Американският ефирен канал заяви, че разследващите служби на Съединени американски щати са получили информация за диалози сред съветски представители, в които категорично се е обсъждал нуклеарен удар през 2022 година
" Слухове от този жанр излизат в разнообразни вестници ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Не мисля, че си заслужава какъвто и да е коментар ", добави той.
В същото време Песков разяснява апела на папа Франциск към Киев за мирни договаряния. Предстоятелят на Римокатолическата черква съобщи, че Украйна би трябвало да " има куража да развее бялото знаме " и да договаря.
Прессекретарят на съветския президент Владимир Путин сподели, че сходен апел на папата е " изцяло понятен " и че Русия е подготвена да седне на масата на договарянията. Според Песков Киев изключва опцията за договаряния заради неправилното си разбиране, че Западът може да победи Русия.
Москва назовава войната си в Украйна " специфична военна интервенция ", чиято цел е да подсигурява личната ѝ сигурност, до момента в който за Киев и Запада това е гневна завоевателна война в колониален жанр, отбелязва Ройтерс.
" Напълно разбираемо е, че той (папата - бел. ред.) приказва за изгодата от договаряния ", разгласи Песков пред представители на медиите, добавяйки, че президентът Путин неведнъж е заявявал желанието на Москва да договаря, обратно на позицията на Киев.
" За жал и изказването на папата, и декларираното неведнъж от други страни, в това число и от наша, напоследък срещат безапелационен отвод ", добави представителят на Кремъл.
Той означи, че обстановката на бойното поле в Украйна е посочила, че очакванията на Запада за нанасяне на " стратегическо проваляне " на Русия са безпочвени. " Това е най-дълбоката илюзия, най-голямата неточност и развоят на събитията, най-много на бойното поле, е най-яркото доказателство за това ", съобщи Песков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР