Кремъл осъди неоснователните твърдения за използването на химически оръжия от

...
Кремъл осъди неоснователните твърдения за използването на химически оръжия от
Коментари Харесай

Русия заклейми неоснователните твърдения, че Асад използва химически оръжия

Кремъл осъди " неоснователните " изказвания за потреблението на химически оръжия от страна на сирийското държавно управление, настоявайки, че запасите от химически оръжия на страната са били унищожени под интернационален контрол, оповестява " Франс прес ".

" Провокациите не престават, като провокират сходни клевети и неоснователни обвинявания против сирийското държавно управление ", посочи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред публицисти.

Той разяснява, откакто през вчерашния ден Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида разпореди на проверяващи да проучат последната вълна от принуждение в Сирия.

Съветът по правата на индивида на Организация на обединените нации осъди " безразборното потребление на тежки оръжия и въздушни удари против цивилни и хипотетичното потребление на химически оръжия в Източна Гута ".

" В Сирия химическите оръжия бяха унищожени. Това беше доказано освен от съветската страна, само че и от ОЗХО (Организацията за възбрана на химическите оръжия) ", настоя Песков.

Дамаск и неговият главен съдружник Москва са изправени пред възходящ напън след информациите през предишния месец за хипотетична приложимост на хлор в разрушения размирен анклав Източна Гута, където сирийската войска предприе наземно и въздушно нахлуване.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права, чието седалище е във Англия, съобщи, че едно дете се е задушило до гибел, а 13 други са се разболели от хипотетичната офанзива с хлор в региона на офанзивата с хлор в Източна Гута на 25 февруари.

Лекар, който е лекувал потърпевшите, е декларирал пред " Франс прес ", че има подозрения за потреблението на химическо оръжие и най-вероятно става въпрос за офанзива с хлор, като 3-годишно дете е умряло от задушаване.

Руският външен министър Сергей Лавров незабавно реагира, че информациите били " подправени ".

Песков разяснява, че за Русия сходни обвинявания би трябвало да се основават на " заключенията на интернационална комисия, интернационална работна група, единствено след независимо следствие ".

" При липса на такова следствие, всички обвинявания не са нищо друго с изключение на клевети ", акцентира представителят на Кремъл.

Сирийското държавно управление отхвърли да има химически оръжия и съобщи, че потреблението им е недопустимо.

Досега бомбардировките на силите на сирийския режим в Източна Гута са предизвикали гибелта на повече от 700 цивилни, настояват от Сирийския център за наблюдаване на човешките права. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР