Кремъл окачестви като "незаконни и неприятелски" санкциите, които САЩ наложиха

...
Кремъл окачестви като "незаконни и неприятелски" санкциите, които САЩ наложиха
Коментари Харесай

Кремъл: Санкциите срещу Кадиров са незаконни

Кремъл окачестви като "незаконни и вражески " глобите, които Съединени американски щати постановиха на чеченския водач Рамзан Кадиров, който Вашингтон упреква, че е персонално забъркан в тежки нарушавания на човешки права, съобщи ТАСС.

"Смятаме тези наказания за противозаконни и вражески, не сме съгласни с тях ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Може да се допусне, че е доста евентуално да бъде спазен правилото за взаимност ", добави той в отговор на въпрос дали Москва ще предприеме сходни ограничения към американски публични лица.

Чеченският водач Кадиров, който е съдружник на съветския президент Владимир Путин, през вчерашния ден бе включен в "черните " описи на Държавния департамент и финансовото министерство на Съединени американски щати по обвинявания в изтезания без съд и присъда, изтезания и изгубвания на хора.



Новите ограничения, които са ориентирани и към други съветски публични представители, усложняват доближаването сред Вашингтон и Москва, макар че имаше такива упования както към Путин, по този начин и към Доналд Тръмп преди встъпването му в служба като президент на Съединени американски щати преди близо година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР