Кремъл обяви, че войната в Донбас е вътрешен конфликт на

...
Кремъл обяви, че войната в Донбас е вътрешен конфликт на
Коментари Харесай

Кремъл си противоречи: Войната в Донбас е вътрешен конфликт, но на преговорите може да има руски граждани

Кремъл разгласи, че войната в Донбас е вътрешен спор на Украйна. В същото време обаче, влизайки в несъгласие със себе си, разгласи, че не вижда нищо неправилно лица с съветски паспорти, представляващи самопровъзгласилите се републики, да бъдат на масата на договаряния.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Донецка национална република и Луганска национална република са самопровъзгласени републики, които са оповестили отдръпването си от Украйна. Москва обаче работи, с цел да подсигурява, че Украйна ще остане една страна, в която вътрешноукраинският спор ще завърши, уточни представителят на Владимир Путин.

Коментирайки дали няма несъгласие в това на Минските договаряния да има жители на Руската федерация, които да съставляват ДНР и ЛНР, Песков съобщи, че двойното поданство е възможно в тези републики. „ Русия, ръководена от филантропични съображения, стартира да издава съветски паспорти”, съобщи Песков, представен от РИА Новости. По думите му такива са били давани на хора, които са били „ отхвърлени” от страната им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР