Кремъл обвини Уолстрийт джърнъл в публикуване на криминалета, съобщава Ройтерс. Изявлението

...
Кремъл обвини Уолстрийт джърнъл в публикуване на криминалета, съобщава Ройтерс.
Изявлението
Коментари Харесай

Кремъл се подигра на твърдения, че Николай Патрушев стои зад смъртта на Пригожин

Кремъл упрекна " Уолстрийт джърнъл " в издание на " криминалета ", оповестява " Ройтерс ".

Изявлението идва, откакто американската медия заяви, че в самолетна злополука е била проведена от секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев.

По информация на " Уолстрийт джърнъл " частният аероплан на Пригожин е бил свален от дребна бомба, сложена под крилото. Докладът на медията се базира на анонимни чиновници на западното разузнаване и някогашен чиновник от съветското разузнаване.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че е видял историята, само че няма да я разяснява, след което добави: " Напоследък, за жалост, " Уолстрийт джърнъл " доста обича да създава белетристика ".
 Путин: Граната на борда на самолета е умъртвила Пригожин
Путин: Граната на борда на самолета е умъртвила Пригожин

Руският боен министър се хвали с нови полкове за Украйна, уточни ISW

Пригожин, началник на наемническата група " Вагнер, " която се сражаваше на страната на Русия в Украйна, имаше дългогодишна омраза с Министерството на защитата, която. Въпреки че пучът завърши бързо, той беше общопризнат като съществено предизвикателство за съвсем четвъртвековната хватка на властта на президента Владимир Путин.

Пригожин почина в самолетна злополука тъкмо два месеца по-късно. По-рано изказванието, че той е бил погубен по заповед на Путин.

През октомври съветският президент допусна, че, взривени в самолета.
 Путин за Пригожин: Катастрофата е покруса, беше надарен предприемач
Путин за Пригожин: Катастрофата е покруса, беше надарен предприемач

Обяснява, че тези хора са му помогнали в битката, ще помни и няма да не помни

Други девет души също починаха: други две високопоставени фигури на " Вагнер ", четиримата телохранители на Пригожин и тричленният екипаж на самолета.

72-годишният Патрушев е някогашен началник на службата за сигурност (ФСБ), а сега е секретар на Съвета за сигурност на Русия. Той се счита за един от най-влиятелните хардлайнери измежду околните съветници на Путин.

Двамата се познават от взаимната си работа в руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Ленинград - понастоящем Санкт Петербург - още от 70-те години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР