Кремъл не вярва, че администрацията на президента Джо Байдън е

...
Кремъл не вярва, че администрацията на президента Джо Байдън е
Коментари Харесай

Кремъл обвини администрацията на Байдън, че е създала атмосферата за атаката над Тръмп

Кремъл не има вяра, че администрацията на президента Джо Байдън е виновна за опита за ликвидиране на претендента за президент Доналд Тръмп, само че я упрекна, че е основала атмосфера, предизвикала офанзивата, съобщи " Ройтерс ".

" Не считаме, че опитът за убийството на Тръмп е проведен от сегашните управляващи. Но атмосферата към претендента Тръмп предизвика това, пред което Америка се изправя през днешния ден ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти и добави, ч е Русия осъжда всяко принуждение в хода на политическата битка.

" След многочислени опити за премахване на претендента Тръмп от политическата сцена - с помощта на първите правни принадлежности, съдилища, прокуратура, опити за политическа дискредитация и компрометиране на претендента - за всички външни наблюдаващи беше явно, че животът му е в заплаха ", уверен е Песков и добави, че няма проекти съветският президент Владимир Путин да се обади на Тръмп поради случая.
 След атентата Тръмп ще участва на конгреса на Републиканската партия
След атентата Тръмп ще участва на конгреса на Републиканската партия

На форума той ще одобри номинацията за президентските избори

Според Путин резултатът от президентските избори в Съединени американски щати е малко евентуално да промени нещо за Русия и че президентството на Тръмп е навредило на връзките сред Съединени американски щати и Русия. Но съветският водач прояви интерес към изказванията на Тръмп, че може да постави завършек на войната в Украйна, като сподели, че не знае детайлностите, само че поддържа концепцията за преустановяване на войната по принцип.

Песков и съветското външно министерство показаха предходни убийства на президенти на Съединени американски щати, като подчертаха вътрешните пропуски в сигурността на Съединени американски щати.

Вячеслав Володин, ръководителят на долната камара на съветския парламент, сподели, че американската политическа рецесия, дълбоките разделения в обществото и фокусът на Вашингтон върху " намесата " в делата на други народи са аргументите за офанзивата против Тръмп.

" Със своята дългогодишна политика Съединените щати си разрешиха да стигнат безусловно до ръба на гражданската война ", написа Володин в Telegram.
 Байдън и Тръмп са говорили по телефона
Байдън и Тръмп са говорили по телефона

Президентът ограничи своите предизборни прояви

Според Володин позицията на Тръмп за Украйна не може да бъде изцяло изключена като причина за нападението. " Тръмп е един от дребното западни политици, които намерено са говорили за нуждата да се спре спонсорирането на военни дейности ", акцентира той.

Руското външно министерство употребява стрелбата, с цел да призове Вашингтон да спре финансирането на украинската войска и вместо това да се концентрира върху възстановяване на вътрешното правоприлагане.

Попитан дали офанзивата на Тръмп може да повлияе на легитимността на идните избори в Съединени американски щати, Песков отговори: " Не е наша работа. Ние нямаме никакво предпочитание да се намесваме. Това е въпрос на Съединени американски щати ".

Припомняме, по време на протест в Пенсилвания при нахлуване, което в този момент се проверява като опит за ликвидиране. Нападателят беше убит, а претекстовете за нападението към момента се проверяват.

като сподели, че няма място за подобен тип принуждение в Америка. Коментарът му повтори тези на някои от републиканските съдружници на Тръмп, които незабавно хвърлиха виновността върху Байдън.

Световните водачи, в това число украинският президент Володимир Зеленски, бързо осъдиха нападението, като показаха потрес, осъдиха политическото принуждение и пожелаха на Тръмп бързо възобновяване.
 Американски и международни политици осъдиха атентата против Тръмп
Американски и международни политици осъдиха атентата против Тръмп

Призиви за единение на нацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР