Кремъл не е сърдит на Доналд Тръмп, но няма да

...
Кремъл не е сърдит на Доналд Тръмп, но няма да
Коментари Харесай

Руски медии: Защо Тръмп отмени срещата с Путин и ще има ли друга в скоро време

Кремъл не е ядосан на Доналд Тръмп, само че няма да стане основател на нова президентска среща, написа " Ведомости " в коментар за отхвърли на американския водач от двустранна среща с Владимир Путин.

Малко преди планувани в Аржентина договаряния с съветския си сътрудник Тръмп ги анулира, откакто проучва отчет за конфликта сред военни кораби на Русия и на Украйна на 25 ноември край Крим, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отказът на Тръмп не стана " плесница " и не провокира засегнатост, цитира " Ведомости " вчерашно изказване на Юрий Ушаков, асистент на съветския президент. Според него обаче Кремъл няма желание да се натрапва и в този момент всичко зависи от американците.

Отказът на Москва да поеме самодейност за нова среща е напълно натурален, счита политологът Фьодор Лукянов. По думите му анулацията на уредена към този момент президентска среща, " и то не за първи път, това надвишава към този момент границите на крайната безочливост ", а съветското управление " демонстрира безусловно християнско примирение и самообладание ".

Перспективата Путин да получи нова покана за среща от Тръмп съгласно аналитика е действителна, само че това нищо няма да ознначава - двете срещи, анулирани по-рано, също бяха планувани по самодейност на Съединени американски щати, припомня той.

В околните месеци Лукянов не чака нова среща Путин-Тръмп: за двамата е по-удобно да беседват на огромни конгреси, когато няма потребност да пътуват на никое място особено за задачата, нито да показват някакви резултати, а всички огромни прояви за интервала към този момент са завършили.

" Няма по какъв начин да си показва Путин да бъде поканен във Вашингтон или да предложения Тръмп в Москва. Тъй че въпросът най-вероятно е завършен за околните месеци ", обобщи специалистът за " Ведомости ", представен от Би Би Си.

Според различен съветски наблюдаващ - Кирил Рогов, срещата в Аржентина е била анулирана " напълно не поради случая " край Крим, където Русия залови украински военни кораби и задържа екипажите с обвиняване, че са навлезли без позволение в нейни териториални води.

Тръмп допускаше, че може да има среща, в случай че Русия пусне украинските моряци. И Кремъл сигурно щеше да го стори, в случай че имаше някакви очаквания за среща и бе заинтригуван да има такава, споделя Рогов, представен в " Новие вести ".

Той напомня обвиняванията на Съединени американски щати и НАТО, че Русия нарушава Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. Според съветския специалист те сочат, че Вашингтон не е получил никакъв позитивен отговор на самодейностите, препоръчани неотдавна в Москва от съветника на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън.

По данни от открити източници, на които се базира Рогов, Болтън е предложил преформатиране на контракта, от което съгласно него са еднообразно заинтригувани и Вашингтон, и Москва, защото главната опасност за тях в този клас оръжия идва от Китай.

Отмяната на президентската среща може в действителност да е знак, че " предложенията на Болтън са останали без явен отговор. Сиреч, че външната политика на Путин остава поредно прокитайска ", прибавя специалистът на " Новие вести ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР