Кремъл каза в сряда, че руските мироопазващи сили са започнали

...
Кремъл каза в сряда, че руските мироопазващи сили са започнали
Коментари Харесай

Руските миротворци се оттеглят от Нагорни Карабах

Кремъл сподели в сряда, че съветските мироопазващи сили са почнали да се изтеглят от региона на Нагорни Карабах в Азербайджан, поставяйки завършек на многогодишно разполагане, което даде на Москва значима опора в стратегически значимия район на Южен Кавказ, предава Ройтерс.

през септември предходната година макар наличието там на съветски миротворци в ход, който, живеещи там.

Оттогава, която има няколко военни уреди в Армения, и стартира да

Армения също изиска от съветските граничари да изоставен постовете си на основното летище на страната в Ереван от 1 август.

На въпрос за известията на азербайджанските медии за евакуиране на Русия от Карабах и околните региони, представителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери информацията, без да даде спомагателни детайлности .

Азербайджанската осведомителна организация АПА заяви късно във вторник, че съветските миротворци са почнали да се изтеглят и че първият личен състав и съоръжение са изчезнали от почитания от арменците манастир в азербайджанския регион Калбаджар преди няколко дни.

АПА заяви, че азербайджански служители на реда са заменили руснаците на мястото.

Руски мироопазващи войски бяха ситуирани в Карабах през ноември 2020 година според която спря шестседмични боеве сред азербайджанските и етнически арменски сили.

Почти 2000 военнослужещи, 90 бронетранспортьора и 380 транспортни средства и друга техника са били ситуирани по това време, сподели съветското министерство на защитата.
 Не бива да има свръхочаквания от Армения
Не бива да има свръхочаквания от Армения

Европейски Съюз няма потребност да излиза от типичната за него роля на „ мека мощ “, само че е значимо той да работи като обединен субект
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР