Кремъл изрази загриженост от изострянето на напрежението във връзка с

...
Кремъл изрази загриженост от изострянето на напрежението във връзка с
Коментари Харесай

Кремъл обезпокоен от готовността на Байдън да прехвърли 8 хиляди военни в Европа

Кремъл изрази угриженост от " изострянето на напрежението " по отношение на Украйна и решението на Вашингтон да приведе в бойна подготвеност 8500 военнослужещи, заяви телевизионният канал РБК.

" Наблюдаваме тези дейности на Съединени американски щати с огромна угриженост ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. „ Онова, което се случва и осведомително, и на процедура, от страна на Съединени американски щати, нагнетява напрежението. Следим с огромно безпокойствие тези дейности на Съединени американски щати “, сподели Песков.
Джо Байдън след срещата си евролидерите: НАТО е с единна позиция за Русия
Американският президент Джо Байдън организира видеоконферентен диалог с европейски водачи поради възходящото напрежение сред Русия и Н...
Прочети повече
Коментирайки изказването на Пентагона по отношение на готовността Съединени американски щати да изпратят в Европа 8500 военни, Песков съобщи, че това по никакъв метод не въздейства на хода на договарянията по отношение на гаранциите за сигурността.

„ Преговорите на настоящия стадий са завършили. И преди да стане ясно по какъв начин и по кое време ще ги продължим, би трябвало да получим прословутия текст (писмения отговор на Съединени американски щати и НАТО по предложенията на Москва по отношение на гаранциите за сигурността в Европа). Надяваме се това да се случи тази седмица “, съобщи представителят на Кремъл.

По-нататъшната позиция на Москва ще зависи от отговора на американската страна, добави той. Песков акцентира, че откакто бъде получен, отговорът ще се проучва и ще бъдат дефинирани позициите на съветската страна.

Припомняме, че Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи повишение на готовността за бързо прекачване на 8500 военнослужещи към Европа поради обстановката към Украйна. Решението за изпращането им обаче към момента не е взето. Според шефът на американското военно министерство в избрани случаи може да бъде понижено и времето за пренасяне на военнослужещите от 10 на пет дни.
Байдън разиска с японския министър председател взаимни дейности против Русия
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и министър председателят на Япония Фумио Кишида разискаха обстановката към Украйна и се договориха за координирани мерк...
Прочети повече
Според The ​​New York Times президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля разполагането на войски в прибалтийските страни и Източна Европа. Един от разновидностите, които са показани на Байдън от Пентагона, касае изпращането на 1000 до 5000 бойци в източноевропейските страни с опция за „ десетократно увеличение “ на техния брой, в случай че обстановката се утежни.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР