Кремъл изрази своята голяма признателност за балансираната и безпристрастна позиция,

...
Кремъл изрази своята голяма признателност за балансираната и безпристрастна позиция,
Коментари Харесай

Кремъл благодари на кардинал Дзупи, позицията му за Украйна била безпристрастна

Кремъл изрази своята " огромна благодарност " за " уравновесената и безпристрастна " позиция, обрисувана от папския делегат кардинал Матео Дзупи по отношение на обстановката в Украйна и съветската страна е подготвена да разиска спомагателни оферти, в случай че такива се появят, заяви организация Интерфакс, представена от АНСА.

Съветникът по външна политика на съветския президент Юрий Ушаков заяви пред Интерфакс, че през днешния ден се е срещнал още веднъж с ръководителя на Италианската епископска конференция, с цел да направи обзор на двудневното му посещаване в Москва.

Кардинал Дзупи би трябвало да рапортува на папа Франциск за резултатите от двудневната си миротвореческа задача в Москва с оглед предприемането на по-нататъшни стъпки, заяви през днешния ден Ватикана, представена от Българска телеграфна агенция.

" Резултатите от визитата ще бъдат сведени до знанието на Светия отец, предвид на по-нататъшните стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати както на филантропично равнище, по този начин и в търсенето на пътища към мира ", се споделя в изказване на Светия трон, в което се напомня, че тази задача има за цел да " се набележат филантропични начинания, които биха могли да открият пътища за реализиране на мир ".

Мисията на папския делегат кардинал Дзупи в Москва " мина добре, откритостта, проявена както на политическо, по този начин и на религиозно равнище и готовността да се продължи пътуването са най-положителните съответни резултати ", съобщи през днешния ден монсеньор Паоло Пеци, архиепископ на Москва и ръководител на католическите епископи на Русия.

Той добави, че срещите на пратеника на Ватикана с гражданските и религиозните управляващи са били с главен фокус върху " изключителната филантропична обстановка, основана от бежанците, разселените хора и пандизчиите ".

АНСА напомня, че при започване на юни кардинал Дзупи направи сходно посещаване в Киев, където се срещна с представители на цивилен и религиозни управляващи и с украинския президент Володимир Зеленски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР