Кремъл изрази днес тревогата във връзка със сигурността на Запорожката

...
Кремъл изрази днес тревогата във връзка със сигурността на Запорожката
Коментари Харесай

Кремъл: Украинските сили обстрелват Запорожката АЕЦ

Кремъл изрази през днешния ден паниката във връзка със сигурността на Запорожката АЕЦ. Според Москва украинските сили обстрелват атомната централа и международните сили би трябвало да накарат Киев да постави завършек на тези офанзиви.
Прочетете още
Запорожката АЕЦ, която е под контрола на съветските сили, през вчерашния ден бе обстрелвана. Русия и Украйна взаимно се упрекват в това. Международната организация за атомна сила (МААЕ) разкритикува обстрела и съобщи, че сходни офанзиви основават риск от злополука.

" Това няма по какъв начин да не ни тревожи. Призоваваме всички страни по света да упражнят въздействието си, тъй че украинските въоръжени сили да спрат да вършат това ", сподели пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Украйна твърди, че Русия обстрелва централата.

В отговор на журналистически въпрос дали Москва възнамерява нови мобилизационни мероприятия, Песков съобщи, че понастоящем в Кремъл това не се разисква, съобщи Reuters.

Русия ще " изправи пред правораздаването " хората, отговорни за изтезанията на съветски бойци в Украйна, сподели още Песков. Русия съобщи предходната седмица, че украински бойци са екзекутирали над 10 съветски военнопленници, като упрекна по този метод Киев в осъществяването на военни закононарушения, а Запада - че пренебрегва тези закононарушения. Досега Киев не е реагирал на тези обвинявания. По-рано Украйна съобщи, че ще проверява изказванията за сходен вид прегрешения на свои военни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР