Кремъл използва много сходна реторика спрямо Молдова, както преди нахлуването

...
Кремъл използва много сходна реторика спрямо Молдова, както преди нахлуването
Коментари Харесай

ИИВ: Русия подготвя почвата за нахлуване в тази страна

Кремъл употребява " доста сходна " изразителност по отношение на Молдова, както преди нахлуването си в Украйна, заяви Институтът за проучване на войната, написа " Телеграф ", съобщи Днес.бг.

Целта е да се настрои обществото за идното нахлуване и да го оправдае.

Според мозъчния концерн методите на Москва " евентуално " имат за цел " да основат условия, които да оправдаят възможна бъдеща съветска ескалация против Молдова ".

Разглеждайки спора в Приднестровието, през вчерашния ден съветският външен министър Сергей Лавров насочи редица обвинявания, които отразяват тези, отправени към Украйна преди анексирането на Крим и пълномащабното навлизане на Русия.

Неговите изказвания включваха погрешни изказвания, че Съединени американски щати и Европейски Съюз управляват молдовското държавно управление. Той също по този начин съобщи, че в Приднестровието има към 200 000 съветски жители и че Русия е " загрижена за тяхната орис " и " няма да разреши те да станат жертви на следващата западна случка ".

Кремъл употребява концепцията за отбрана на " сънародниците си в чужбина ", с цел да оправдае съветската окупация на Приднестровието от 1992 година насам, както и пълномащабното си навлизане в Украйна, оповестява Министерство на външните работи.

" Времето на възможна съветска хибридна интервенция в Молдова е неразбираемо, само че Кремъл основава осведомителни условия, с цел да я направи допустима в скоро време ", се споделя в отчета.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР