Кремъл и пропагандата му машина с втори опит да замесят

...
Кремъл и пропагандата му машина с втори опит да замесят
Коментари Харесай

Втори опит на Кремъл да замеси България във взрива на Кримския мост

Кремъл и пропагандата му машина с втори опит да замесят България в следствието по взривяването на моста, свързващ Русия с окупирания и нелегално анексиран от Москва украински полуостров Крим. В новата версия на Федералната работа за сигурност (ФСБ) и Следственият комитет на Русия (СКР) към този момент не се приказва за камион-бомба, а единствено за товар, който бил минал през страната ни. Съобщението за развиването на следствието на съветските управляващи пристигна от формалните държавни медии в страната на Владимир Путин.

Това се случва ден, откакто българските служби и управляващи оповестиха, че е несъмнено открито, че въпросният взивен камион не е бил на територията на страната, каквато бе първата информация от Кремъл, с което считат тематиката за завършена.

ФСБ продължава да твърди, че зад гърмежа стои военното разузнаване на Украйна. Съобщено бе, че към този момент са задържани 8 души - петима съветски жители, двама украинци и един арменец. Новата версия обаче е, че товар с полиетиленово фолио, в което е бил прикрит експлозив, е пътувал от Одеса до България - в частност Русе.

Ставало дума да 22 палети с общо тегло 22 770 кг, които при започване на август са изпратени по контракт сред компании с наименования " Транслогистик УА " (базирана в Киев) и Baltex SA. От България товарът бил доставен в Поти, Грузия, оттова - в Армения. В последната страна сред 29 септември и 3 октомври е прибавен митническият надзор на страните от Евразийския стопански съюз. Оттам арменска компания праща товара към адресат, регистриран в Москва и пресича границата сред Грузия и Русия, твърди съветското следствие.

В инспекцията на българските управляващи бе упоменато за пратка с полиетиленово фолио, която обаче не идва от Украйна, а въпреки това в Европейски Съюз. Товарът е бил обект на митнически надзор и предпазване като директен, преди да продължи към страна, друга от Русия. Проверката на службите е открила още, че " контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион ".

Още в понеделник Европейската комисия излезе с позиция, че, само че все пак българското държавно управление разпореди инспекция по случая на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, резултатът от която излезе още през вчерашния ден.

Кримският мост бе взривен в събота и елементи от него пропаднаха в морето. Съоръжението бе издигнато от Москва след противозаконната анексия на полуострова и е основно за снабдяването на съветските сили, които водят война на територията на Украйна - към този момент в границите на войната, стартирана на 24 февруари от Владимир Путин. Мостът доставяше и силите на самопровъзгласилите се така наречен Луганска и Донецка национална република, за чиито територии се водят военни дейности още от 2014 година

Официален Киев не удостоверява каквото и да било присъединяване във взривяването на моста.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР