Кремъл е разработил планове за нахлуване в Молдова в скоро

...
Кремъл е разработил планове за нахлуване в Молдова в скоро
Коментари Харесай

Times: Кремъл е взел решение за нахлуване в Молдова

Кремъл е създал проекти за навлизане в Молдова в скоро време с желание да повтори „ донбаския сюжет “.

По данни на английското издание The Times, позовани на източници от украинското разузнаване, има „ редица знаци ", че се приготвя нахлуване против Молдова в близко време.

Наблюдава се интензивност на летището в Тираспол – фактическата столица на непризнатата Приднестровска република, основана под опеката на Москва. Източниците показват, че Русия възнамерява въздушен десант с транспортни самолети Ил-76 и хеликоптери, които ще излетят от окупирания Крим.

Паралелно с това Кремъл приготвя метежи и митинги в молдовската столица Кишинев.

Британското издание отбелязва обаче, че съгласно западни спецслужби Русия не разполага с задоволително благоприятни условия за безвредно прехвръкване над украинската противовъздушна защита в Одеска област. Същевременно, с цел да си доставят муниции и да трансферират войски с по-голяма бройка, съветските военни се нуждаят от сухопътен от краткотрайно окупирания Херсон през Николаевска и през Одеска област, където украинските сили оказват корав отпор.

Съобщава се, че е най-вероятно Русия за нападне Молдова към 9 май – на този ден Владимир Путин може да признае Приднестровието за без значение по сходство на самообявилите си донбаски републики.

" Ако руснаците съумеят да открият надзор в Молдова, ние от военна позиция ще станем по-уязвими – това ще е опасност за целостта на Украйна ", разяснява представител на украинското разузнаване.

По данни на The Times, една от задачите на съветските проекти за завладяване на Молдова е съветските военни да нападат Одеса от запад.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР