Крайнодясната Северна лига в Италия заплашва да свали правителството заради

...
Крайнодясната Северна лига в Италия заплашва да свали правителството заради
Коментари Харесай

Скандал с подкуп тресе управляващата коалиция в Италия

Крайнодясната Северна лига в Италия заплашва да смъкна държавното управление поради скандал с рушвет, в който взе участие един от нейните висши политици, заяви в петък съдружният сътрудник – центристкото Движение 5 звезди (Д5З).
Обвинението бързо бе отхвърлено от водача на Лигата и вицепремиер Матео Салвини, само че връзките сред двамата съдружни съдружници внезапно се утежняват преди изборите за Европарламент идващия месец.
Коалицията беше хвърлена в ужас в четвъртък, откакто стартира публично следствие против срещу икономическият консултант на Салвини, Армандо Сири, за хипотетично приемане на 30 000 евро рушвет за поощряване на ползите на компании за възобновима сила.
Предполага се, че на Сири е бил препоръчан подкупи от човек, работещ от името на предприемач в областта на вятърната сила, който е обвързван с най-големия укриващ се мафиотски необут от Сицилия Матео Месина Денаро.
Според прокурорите Сири не е знаел за връзката с мафията.
Сири, който е заместник-министър в транспортното министерство, отхвърли обвиняванията. Но незабавно щом новината за правосъдната инспекция изтече, министърът на превоза Данило Тонинели, който е от Д5З, го освободи от осъществяване на отговорностите до второ разпореждане.
Едностранната стъпка разгневи Лигата и докара до гневни обвинявания сред двамата съдружни сътрудници, които през предишния май образуваха изненадващо държавен съюз след неубедителни национални избори.
" Днес даже Лигата заплашва да смъкна държавното управление... Наистина съм замаян ", написа във Facebook водачът на Д5З Луиджи ди Майо, обвинявайки своя съдружен сътрудник в безотговорни дейности.
" Ясно е, че би трябвало да подаде оставка от държавното управление Това е честен и политически въпрос, " счита Ди Майо.
В мнения, които посочваха убеденост, че ще има още по-голямо напрежение, Ди Майо сподели, че партията му е виждала Сири в предишното да се пробва да вкара ограничения, които са " малко противоречиви ".
Сири не направи никакъв коментар, само че Салвини отговори с малко изказване. " Лигата желае да ръководи добре и дълго време в полза на италианците. Правителствена рецесия могат да бъдат открита единствено в главата на Ди Майо ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР