Крайнодясната испанска партия Вокс ще подкрепи ново регионално правителство на

...
Крайнодясната испанска партия Вокс ще подкрепи ново регионално правителство на
Коментари Харесай

Крайнодясна испанска партия поиска експулсиране на мигранти

Крайнодясната испанска партия " Вокс " ще поддържа ново районно държавно управление на Андалусия, в случай че бъдат изпълнени настояванията й, в това число експулсиране на 52 000 " незаконни имигранти " и анулация на закони за домашното принуждение и тъждество на половете , написа " Гардиън ".

" Вокс " за първи път завоюва места в локалния парламент след изборите в Андалусия през декември.

Партията също приканва самостоятелните районни държавни управления в Испания да се откажат от отговорностите си в областта на образованието, опазването на здравето и публичния ред, дадени след края на диктатурата на Франко.

Крайнодясната партия разгласи, че ще поддържа коалиция сред консервативната Народна партия и центристката партия " Граждани ", която може да постави завършек на 36-годишно ръководство на социалистите в южния испански район, само че единствено в случай че изпълнят 19-те претенции на " Вокс ".

" Ние сме тук, с цел да допринесем. Нашите 19 оферти са доста рационални и поради това жителите на Андалусия гласоподаваха за нас ", разяснява представител на партията след среща с Народната партия.

Въпреки че консервативната партия отхвърли настояванията като " недопустим парадокс ", партията означи, че по проект в сряда ще проведат среща с представители на " Вокс ".

Крайнодясната партия е образувана от някогашни членове на Народната партия преди пет години. " Вокс " завоюва 12 места или 11% от гласовете на вота през декември. Така тя се трансформира в първата крайнодясна партия с парламентарно посланичество, откогато Испания се върна към народна власт след гибелта на Франко.

Сред 19-те оферти са и закони за " отбрана " на бикоборството, фламенкото и Страстната седмица.

Лидер на партия " Вокс " е Сантяго Абаскал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР