Крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия“ (АзГ) забрани на лидера

...
Крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия“ (АзГ) забрани на лидера
Коментари Харесай

Крайнодясната партия Алтернатива за Германия забрани на водещия си кандидат за ЕП публични изяви

Крайнодясната немска партия " Алтернатива за Германия “ (АзГ) забрани на водача на листата си за Екологичен потенциал Максимилиан Кра да прави обществени изяви, съобщи през днешния ден ДПА. Това решение е взето след мненията на водещия претендент, че не всички членове на Секретен сътрудник са били нарушители.

Говорител на партията през днешния ден удостовери известие на в. " Билд “, че федералният изпълнителен комитет е забранил на Кра да участва на обществени изяви към две седмици преди изборите за Европейски парламент, оповестява Българска телеграфна агенция.

Кра написа в профила си в обществената мрежа " Екс “, че ще се въздържа от спомагателни изяви по време на предизборната акция и че ще подаде оставка като член на федералния изпълнителен комитет.

Решението идва ден откакто френската крайнодясна партия " Национален общ брой “ съобщи, че не желае да бъде част от една и съща парламентарна група с " АзГ " поради изявленията на Кра.

Кра сподели пред италианския вестник " Република “, че не всички членове на паравоенната нацистка организация Шутцщафел (охранителен отряд) са били нарушители.

" Никога няма да кажа, че всеки, който е носил униформата на Секретен сътрудник, безусловно е бил нарушител “, съобщи Кра в изявление за италианското издание. На въпрос дали членовете на Секретен сътрудник са военни нарушители, той отговори, че сигурно огромна част от тях са били, само че не всички.

Концентрационните лагери на нацистка Германия са били охранявани и ръководени от Секретен сътрудник, а на Нюрнбергския развой след края на войната организацията е оповестена за незаконна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР