Крайнодясната Алтернатива за Германия избира утре новото си ръководство в

...
Крайнодясната Алтернатива за Германия избира утре новото си ръководство в
Коментари Харесай

Германската крайна десница пред изкушението на радикализацията

Крайнодясната " Алтернатива за Германия " избира на следващия ден новото си управление в миг, в който радикалното ѝ крило има мощни позиции поради скорошните си изборни триумфи в провинциите на някогашната Източна Германия и укрепва въздействието си върху младата групировка, съобщи Франс прес.

Ден преди конгреса в Брауншвайг (Северозападна Германия) единствената публично оповестена кандидатура за председателския пост бе на депутата Готфрид Курио, физик на 59 години, прочут с изказванията си против мигрантите в Бундестага.

Той обаче е " вълк единак " в тази партия, която е присъща с антимигрантската си и антиислямска позиция, решителното си опълчване на Ангела Меркел и елитите и с открит песимизъм за нуждата от битка с климатичните промени.

Останалите кандидати ще се разкрият в последната минута и въпреки зад кулисите да се спрягат имена, то залогът е да се реши дали най-радикалната секта ще ускори въздействието си или не.

Конгресите на " Алтернатива за Германия ", която нейният съпредседател Александър Гауланд самичък назовава " анархистка клика ", към този момент сервираха няколко изненади поради съперничествата, разкъсващи партията от основаването ѝ преди единствено шест години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР