Крайнодесният сръбски политик Воислав Шешел (на снимката) учуди американския посланик

...
Крайнодесният сръбски политик Воислав Шешел (на снимката) учуди американския посланик
Коментари Харесай

Воислав Шешел учуди посланика на САЩ в Сърбия

Крайнодесният сръбски политик Воислав Шешел (на снимката) учуди американския дипломат в балканската страна Кайл Скот, разяснява белградското радио Б92.

Дипломатическият представител на Вашингтон изрази своята изненада в Twitter. "Явно за всичко си има първи път. Видях на приема по случай 150 години от основаването на Мюсюлманската общественост на Сърбия господин Шешел в Народното събрание през вчерашния ден. Стана ми прелестно, че подобен политик участваше в такова празненство. Не мога да скрия и своята изненада от това, че той отдава респект на хора, изповядващи друга от неговата религия ", написа Скот в системата за микроблогове.

Лидерът на крайнодясната Сръбска радикална партия през 2016 година бе оневинен от Международния арбитражен съд за някогашна Югославия (МТБЮ) за етническо пречистване и убийства на етническа и религиозна основа по време на войните в Хърватия и Босна и Херцеговина през първата половина на 90-те години на предишния век.

Шешел преди няколко дни още веднъж влезе в медиите. Той по време на аудиенция на хърватска делегация в Сърбия насочи нецензурни изрази към гостите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР