Крайнодесните във Франция печелят първото място в надпреварата за Европарламент

...
Крайнодесните във Франция печелят първото място в надпреварата за Европарламент
Коментари Харесай

След победата си Марин льо Пен поиска разпускане на парламента във Франция

Крайнодесните във Франция печелят първото място в конкуренцията за Европарламент с 23,31 %. Водачката на Националния общ брой Марин льо Пен изиска президентът Макрон да разпусне Народното събрание.
Медиите разясняват като тежък удар за президента Макрон и неговите упоритости да се трансформира в най-влиятелния европейски водач както и да се чуе думата при избора на новите ръководители на европейските институции.

Марин Льо Пен разгласи тази победа като " победа на народа " след съобщаването на прогнозните резултати от изборите за Европейския парламент и прикани за разформироване на Националното заседание.

" Макрон би трябвало да си направи заключения, откакто трансформира изборите в референдум на неговата политика, само че и на неговата персона. Резултатите от европейските избори потвърдиха новата разграничителна линия сред националисти и глобалисти. Мощно придвижване за смяна във властта се роди ", съобщи Марин Льо Пен.

Според нея, президентът няма различен избор, с изключение на да свика нови парламентарни избори. Защото гласът за „ Национален общ брой " е глас за Франция и за нацията, сподели тя. Подчерта, че вчерашният избор е посочил равнището на доверие на французите в настоящата власт.

По-рано лидерът на нейната Жордан Бардела, дефинира резултатите като „ наказване за ръководещите " и „ урок по невзискателност за президента на Френската Република ".

Той прикани за сформиране на " мощна група " в Европейския парламент, сплотяваща популистките обединения в Европа.

" Кандидатите на ръководещата партия реализираха заслужен резултат и той демонстрира, че президентското болшинство се показва добре ", разясниха от френското президентство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР