Крайно време е политиците да престанат да лъжат хората и

...
Крайно време е политиците да престанат да лъжат хората и
Коментари Харесай

Защо инж. Пламен Русев призовава за спешно възобновяване на проекта „Бургас-Александруполис“?

„ Крайно време е политиците да престанат да лъжат хората и да стартират да работят в интерес на страната! Нищо не вършат за народа, а за корупцията и кражбите си се оправдават с геополитиката. Прекратиха концесията на пристанище „ Росенец “ и единствените резултати от това са: увеличение на бюрокрацията, повишаване на разноските, затрудняване работата на рафинерията, преустановяване на капиталовата стратегия. И всичко това, с цел да се вкара режим на изключително ръководство, след което избрани компании да употребяват „ Росенец “ за импорт на петрол и нефтопродукти. “

Това показва в своя позиция ръководителят на Бургаска Морска Асоциация инж. Пламен Русев , която продължава по следния метод:

„ За експертите е явно, че това е допустимо единствено, в случай че рафинерията спре да работи. За софийските панелните политици е забавно какво ще се случи. Не стъпвайте отново на същата мотика! Преди малко повече от 10 години вицепремиерът Дянков спря работата на рафинерията с други претекстове, само че с сходни гръмки обещания, че това няма да се отрази на пазара на горива и единствено след седмица се наложи незабавно да моли производството да се възвърне в старите размери.

Сега няколко депутатчета, водени от наследствения партиен секретар Иво Мирчев, внасят закон за преустановяване на дерогацията на Европейски Съюз за импорт на съветски петрол. Основания – да бъдат понижени приходите на Русия от експорт на петрол??? Лъжа и машинация!

Първо – нашите към 8 млн. тона годишно са незначителна част спрямо количествата, които се изнасят за Китай, Индия, Турция, страни от Европейски Съюз. Второ – задачата е компании, близки до Движение за права и свободи и ГЕРБ да внасят евтини нефтопродукти, създадени в Турция от преработката на съветски петрол и да ни ги продават прескъпо. Трето – концепцията е не да се ръководи комплицираното произвеждане, а да се постави ръка на паричните потоци и да се отклоняват средства към „ верните “ хора и партии! За маскиране на тази цел даже се планува като представител на страната да бъде докаран чужденец, евентуално американец.

Инж. Пламен Русев. Снимка: Фейсбук

Това е повода Министерски съвет да не основава условия, за прекосяването на рафинерията към неруски петрол. Какво става с рекламирания петролопровод от Александруполис до България? Последните вести са, че е планиран да доближи до Стара Загора! А „ Лукойл-Нефтохим “ към момента си е в до Бургас. А мисли ли се за нужните спомагателни резервоари за петрол, в случай че се разчита единствено на превоз през Босфора? Закъснения от 30 дни за този трафик е нещо обикновено през зимния интервал! Ясно е, че виновността за внезапното повишение на цената на нефтопродуктите в България и възможните прекъсвания на производството, ще бъде стоварена върху „ Лукойл-Нефтохим “ – нормална процедура на българските политици, когато сами са отговорни за провокирана от тях каша!

Ние, жителите, плащаме за всички безумия!!!

В по този начин създалата се обстановка, е безусловно неотложно незабавно да се възобнови планът „ Бургас –Александруполис “, който предвиждаше да се транспортира петрол на компанията „ Шеврон “, добиван от тях в Казахстан. Проектът също по този начин предвиждаше изцяло да зарежда българската рафинерия. Разбира се, този план постоянно е бил, е и ще бъде срещу ползите на нашия югоизточен комшия, само че е с огромни стопански изгоди за България! Още повече, че към този момент има деклариран частен инвеститорски интерес!!!

Господата ръководещи политици и най-много тези от ГЕРБ, би трябвало да стартират да работят за България, а не за нечии други ползи, даже и да са техните лични! Предстоят избори и е време българските гласоподаватели да неодобряват маргиналните политици и партии! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР