"Крайно време е да махнат абсурдните изисквания, когато човек прегледа

...
"Крайно време е да махнат абсурдните изисквания, когато човек прегледа
Коментари Харесай

Доц. Мангъров пак контра: Мерките ще са ялови, за К-19 няма лечение, всички лекари веднага трябва да...

"Крайно време е да махнат неуместните условия, когато човек прегледа някой с Ковид, да се карантинира. Така системата стопира да работи. Не може човек да бъде лекуван по телефона, не може, колкото и да ни се желае. За да бъде приет в болница, той би трябвало да бъде прегледан. " Това съобщи в ефира на Bulgaria ON AIR началникът на Ковид поделение в Инфекциозната болница доцент Атанас Мангъров.

"Всички лекари да поставят престилки, маски, ръкавици, шлемове, дрехи и да стартират да лекуват своите заболели. Да, ужасно е, някой може да загине, само че няма различен метод ", акцентира доцент Мангъров.

Той изясни и по какъв начин се работи при напълнен потенциал в отделението.

"Когато потенциалът е напълнен, само че индивидът е тежко болен, незабавно се намира метод да бъде приет в болница. Изписва се на другия ден човек, който е подобаващ. Не връщаме никого ", уточни той, само че съобщи изрично, че в болница има смисъл да влизат хора, които се нуждаят от лекуване с О2.

"Когато един човек е приет в болница, няма по какъв начин да го изхвърлиш на другия ден. Трябва да се прави доста добра преценка в доболничната помощ кой е за хоспитализация. Когато хората нямат потребност от лекуване с О2, няма потребност да влизат в болница и това би трябвало да им се каже ", посочи доцент Мангъров.

По думите му няма по какъв начин здравната система да действа без доболничната помощ.

"Когато новите ограничения се вкарат, може би ще настъпи лек спад на новозаразените, само че когато всичко се отвори, нещата ще се върнат назад, не е този методът да се борим с зараза като тази, колкото и да ни се желае. Това е естествено злополучие, това е нещо, което се случва, и да се борим с него, а не да се крием ", сподели още Атанас Мангъров.

И добави, че за ковид няма лекуване.

"Хората си мислят, че това е нещо, за което има лекуване, че като се натъпчат с 2-3 антибиотика, ще им мине. Това е остра вирусна зараза, за която няма лекуване. Протоколите за лекуване - някои от тях са неуместни, това нещо не се лекува с антибиотици ", уточни началникът на Ковид отделението в Инфекциозната болница.

Относно пациенти със сезонен грип, доцент Мангъров съобщи, че може и да има, само че признаците са идентични с тези на ковид.

"При Ковид болестта е по-продължително - възобновяване е към месец, месец и половина ", разяснява на финала той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР