Крайно време е да има отделна РИК за секциите извън

...
Крайно време е да има отделна РИК за секциите извън
Коментари Харесай

Стефан Манов: Крайно време е да има отделна РИК за секциите извън страната

Крайно време е да има обособена РИК за секциите отвън страната, а не с това да е натоварена ЦИК, както и да има изборен регион за българските жители отвън България.

Това сподели в „ Тази заран “ Стефан Манов, зам.-председател на Обществения съвет на ЦИК, който е във Франция.

„ Тогава целият развой по ръководство на вота отвън страната ще бъде изваден от ЦИК, която е натоварена с доста функционалности с вота в страната “, разясни Манов.

Според него има потребност от едно мощно ободряване на метода на действие на изборната администрация на централно равнище.

Избирателната интензивност във Франция на тези избори е по-ниска или близка до тази на 4 април, разясни той.

Според Манов машинното гласоподаване в България е било огромен триумф от позиция на това, че са избегнати опашките по цяла нощ за предаване на протоколите. Обработката им също е по-бърза.

„ Няколкото дребни механически проблеми не са водещото. Машинното гласоподаване понижи и следеният избор “, на мнение е Стефан Манов.

По думите му в чужбина обаче обстановката е по-различна.

„ Обработването на изборните резултати е тромаво, тъй като минава през един промеждутъчен пункт – сред съответната секционна комисия в чужбина и ЦИК. Има едно звено, което се поддържа от ДАНС, което е тясното място – там се получава запушване “, изясни още Стефан Манов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР